Υπόμνημα της ΠΟΣΠΕΡΤ στο ΣτΕ

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο πρόεδρός της Παναγιώτης Καλφαγιάννης κατέθεσαν στον αρχαιότερο αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτ. Ρίζο, υπόμνημα με το οποίο ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου να συμμορφωθούν προς την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που διατάσσει την άμεση επαναλειτουργία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο τα μεσάνυκτα της 20ής Ιουνίου 2013 αποφάσισε την αναστολή της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία διακόπηκε η λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε., ενώ το δικαστήριο διέταξε «στο συντομότερο δυνατό χρόνο» τη μετάδοση προγράμματος.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ υπογραμμίζει στο υπόμνημά της, το οποίο αύριο θα εξετάσει ο κ. Ρίζος, ότι «μετά την παρέλευση ικανού χρόνου από την έκδοση» της επίμαχης απόφασης του ΣτΕ, «δεν παρουσιάζεται συμμόρφωση του ελληνικού Δημοσίου» προς αυτήν.

Αντίθετα, προσθέτει η ΠΟΣΠΕΡΤ, «η δημόσια ραδιοτηλεόραση, σε ό,τι αφορά τις, από πλευράς της εκτελεστικής εξουσίας, αναγκαίες προς τούτο ενέργειες, εξακολουθεί να μη λειτουργεί και να μην εκπέμπει τις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε.».

Παράλληλα, υπογραμμίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ, οφείλει «το Ελληνικό Δημόσιο να προβεί στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προς άμεση και πλήρη συμμόρφωσή του στις ως άνω αποφάσεις (σ.σ.: την προσωρινή διαταγή του κ. Κ. Μενουδάκου και την απόφαση του Τμήματος Αναστολών) του δικαστηρίου σας, ως τέτοιο δε προσήκον, πρόσφορο και αποτελεσματικό μέτρο υφίσταται εν προκειμένω μόνο η επαναλειτουργία του συνολικού μηχανισμού της ΕΡΤ Α.Ε., με όλα τα μέσα παραγωγής και το προσωπικό της».

Και συνεχίζει: «Η αντιφατική επίκληση από το Ελληνικό Δημόσιο αφενός της δήθεν απόλυσης του προσωπικού της ΕΡΤ Α.Ε. και αφετέρου της υποχρέωσης αυτού να συνεχίσει να εκτελεί την ακύρως καταγγελθείσα σύμβαση εργασίας του, ασφαλώς δεν συνιστά ικανοποιητική λύση ούτε για τους εργαζομένους ούτε για το δημόσιο συμφέρον και βεβαίως απέχει πολύ από το να συνιστά συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του δικαστηρίου σας».

Ακόμη, επισημαίνει η Ομοσπονδία την αντίφαση ότι ο ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ Α.Ε. «για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου απέστειλε ταχυδρομικώς ανυπόγραφες επιστολές στους ακύρως απολυθέντες εργαζομένους με τις οποίες, μεταξύ των άλλων, τους καλεί να συνεχίσουν να φυλάσσουν τον χρεωμένο σε αυτούς εξοπλισμό της ΕΡΤ Α.Ε. και παντός είδους περιουσιακά στοιχεία αυτής, στο πλαίσιο των καθηκόντων που απορρέουν από την εκτέλεση της λυθείσης σύμβασης (τους), τον κανονισμό και κάθε σχετική γενική ή ειδική ανάθεση καθηκόντων».

Επίσης, η ΠΟΣΠΕΡΤ κάνει αναφορά στις εργασιακές σχέσεις των απασχολούμενων στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και καταλήγει ότι για την ίδρυση του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση «ουδεμία ουσιώδης εξέλιξη έχει μέχρι σήμερα υπάρξει».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

ΠΑΣΟΚ εναντίον…ΚΚΕ Εσωτερικού

16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Το πρόγραμμα