in

Υπόμνημα κατέθεσε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου στον Εισαγγελέα

Υπόμνημα κατέθεσε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου στον Εισαγγελέα

Στον Εισαγγελέα Εφετών παρουσιάστηκε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, καταθέτοντας υπόμνημα ώστε να παρέχει εξηγήσεις στο πλαίσιο της προανακριτικής εξέτασης, που παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, επειδή δεν συνέδραμε στον επανέλεγχο των συμβάσεων και τη αξιολόγηση, εφαρμόζοντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Χαλανδρίου.

Αναφορικά με το θέμα των συμβάσεων, ο δήμαρχος, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του, δήλωσε πως «πρόκειται για νόμο αντισυνταγματικό που δεν εφαρμόζεται».

Ο Σ. Ρούσσος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τη χθεσινή παρέλαση στο Χαλάνδρι, υπό τους ήχους του ύμνου του ΕΑΜ.

Για το θέμα ρωτήθηκε νωρίτερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, η οποία είπε: «Εγώ πιστεύω στην Ενωμένη Εθνική Αντίσταση ’41-’44. Δεν αναγνωρίζω σε κανέναν να οικειοποιείται τους αγώνες άλλων. Ο αγώνας των Ελλήνων, με κορυφαία στιγμή τον Γοργοπόταμο, έγινε κατά του ξένου κατακτητή και όχι κατά του μνημονίου και των δανεικών. Δεν μπορείς να οικειοποιείσαι τα τραγούδια, τους αγώνες, τις ζωές, τους βασανισμούς άλλων. Αυτό, το στηλιτεύω».

Στον δήμαρχο γνωστοποιήθηκε από τους δημοσιογράφους η δήλωση της Σ. Βούλτεψη, εκείνος απάντησε: «Δεν έχει καμιά σημασία», ενώ αναφερόμενος στις εκδηλώσεις του δήμου για την 28η Οκτωβρίου, είπε: «Έγινε μια πάρα πολύ ωραία συναυλία, σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης. Παίξαμε αποσπάσματα από το ‘Αξιον Εστί’ και είδα δεκάδες ανθρώπους να κλαίνε από συγκίνηση, αυτό είναι το πραγματικό νόημα αυτής της μέρας.

» Η Εθνική Αντίσταση νομιμοποιήθηκε το 1982, παρόλο που είχαμε σαν χώρα τα περισσότερα θύματα. Οι αγωνιστές της εποχής εκείνης σύρθηκαν στις εξορίες και αποκαταστάθηκαν 40 χρόνια μετά. Κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στην εποχή που ήταν παράνομη η εθνική αντίσταση. Δεν θα το πετύχουν. Αυτό που ακούστηκε στην παρέλαση ήταν μια ρωσική μελωδία που έχει χρησιμοποιηθεί και ως ύμνος του ΕΑΜ. Η μουσική υποτίθεται πως ηρεμεί τα πνεύματα, κάποιοι όμως δεν ηρεμούν με τίποτα».

Ο συνήγορος του Σ. Ρούσσου, πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος, σχολιάζοντας τη δήλωση της Σ. Βούλτεψη είπε: «Σχετικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών: Καλύτερα θα κάνουν να σιωπούν»

Να σημειωθεί ότι μετά από απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Μ. Αγγελάκα ακυρώθηκε η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά της αξιολόγησης των συμβάσεων που οδηγεί στις απολύσεις τους εργαζόμενους του Δήμου Χαλανδρίου.

Σήμερα παρουσιάζεται και η Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη ενώ έχουν κληθεί οι δήμαρχοι Πάτρας Κώστας Πελετίδης, Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, Νίκαιας–Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης.

Πηγή: avgi.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Η μεγάλη προδοσία. Του Άγγελου Μανταδάκη

Καθείς εφ’ ω ετάχθη: Παράδειγμα αυταρχισμού η στάση Μπουτάρη απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου