ΥΠΟΙΚ: 9.815.929,12 ευρώ η δαπάνη για την επαναγορά του χρέους

 

Διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα του κόστους επαναγοράς του δημόσιου χρέους έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργος Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.
 
Όπως υποστηρίζει  “η συνολική αμοιβή που καταβλήθηκε στους διαχειριστές της συναλλαγής κρίνεται ως χαμηλή με όποιο κριτήριο και αν χρησιμοποιήσει κανείς και, σε κάθε περίπτωση, πολύ χαμηλότερη από αμοιβές που έχουν καταβληθεί σε συναλλαγές παρόμοιας φύσης διεθνώς”.
 
“Πράγματι το σύστημα αμοιβής των διαχειριστών της συναλλαγής, όπως επιβάλλει η διεθνής πρακτική, ήταν διαρθρωμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε η αμοιβή να εξαρτάται από την επιτυχία της συναλλαγής. Πιο συγκεκριμένα, η αμοιβή αυξάνει κλιμακωτά όσο το ποσό των επαναγορασθέντων τίτλων αυξάνει. Τελικώς, η συνολική δαπάνη παροχής των ανωτέρω έφτασε στα 9.815.929,12 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των λοιπών και βοηθητικών εξόδων. Το ποσό αυτό εκφραζόμενο ως ποσοστό επί του ονομαστικού ποσού των ομολόγων που επαναγοράστηκαν αντιπροσωπεύει προμήθεια 0,030%” τονίζει. 
 
“Επίσης, το κόστος παροχής των υπηρεσιών νομικής υποστήριξης υπολογίζεται ανάλογα με το χρόνο απασχόλησης και το βαθμό του νομικού συμβούλου που θα απασχολείται. Το ποσό που έχει τιμολογηθεί και σταλεί για πληρωμή έως τώρα για νομικές υπηρεσίες είναι 292.459,53 ευρώ” επεσημαίνει.
 
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Βίντεο από την πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις στην Αθήνα

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις