Υποχώρησε μπροστά στις επιθυμίες των τραπεζιτών ο Κάμερον

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον αποφάσισε τελικά να επιτρέψει στους τραπεζίτες να εισπράξουν τα μπόνους που θέλουν, με κίνδυνο να προκαλέσει την οργή των φιλελεύθερων δημοκρατών συμμάχων του και της κοινής γνώμης, διαβεβαιώνει σήμερα ο βρετανικός Τύπος.

«Ο Κάμερον αποδέχθηκε την ήττα του στο θέμα των μπόνους των τραπεζιτών», διαβεβαιώνει σήμερα η Daily Telegraph. Σύμφωνα με τους Times, ο Κάμερον «έδωσε απρόθυμα το πράσινο φως», όμως θα επιχειρήσει τουλάχιστον να επιβάλει μια κάποια μετριοπάθεια στις τράπεζες που διασώθηκαν με δημόσια κεφάλαια κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Οι τράπεζες αρνήθηκαν οποιοδήποτε περιορισμό στα μπόνους μεγαλύτερο απ’ αυτούς που έχουν τεθεί σε ισχύ σε ευρωπαϊκή κλίμακα και απείλησαν να μετακινήσουν στην Ασία τους καλύτερα αμειβόμενους εργαζομένους τους.

Ο ίδιος ο Κάμερον είχε καλέσει την Κυριακή τους τραπεζίτες να επιδείξουν μετριοπάθεια, χαρακτηρίζοντας πάντως αντιπαραγωγικό “να δυσφημούνται συστηματικά”. Οι οικονομικοί κύκλοι φοβούνταν εδώ και λίγο καιρό ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρούσε σε μετωπική επίθεση στο Σίτι, παραδοσιακό σύμμαχο των Συντηρητικών.

Όπως φαίνεται τελικά οι…παραδοσιακές ταξικές συμμαχίες δεν χαλάνε εύκολα κι έτσι ο Βρετανός πρωθυπουργός αποφάσισε να υποχωρήσει στις πιέσεις των τραπεζιτών και να τους επιτρέψει να εισπράξουν τα μεγάλα μπόνους τους σε μια εποχή που η λιτότητα που επιβάλλεται από την κυβέρνηση είναι πολύ μεγάλη και πολύ πρόσφατα υπήρξε αύξηση των διδάκτρων στην εκπαίδευση που προκάλεσε τις μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητών. Λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για όλους όπως δείχνει ο κ. Κάμερον. 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Το μαρτύριο της αναμονής

Ανεπιθύμητος ο Αβιγκντόρ Λίμπερμαν στην Ελλάδα