Ξεκίνησε η δίκη των 4 συλληφθέντων του Ιούνη το 2003

Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης η δίκη των 4 συλληφθέντων κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. τον Ιούνη του 2003. Πρόκειται για τον ισπανό Fernando Perez, το Μιχάλη Τραϊκάπη, τον Suleiman Castro και τον Simon Chapman. Ταυτόχρονα την συμπαράσταση του δείχνει κόσμος αλληλέγγυος με την παρουσία του στα δικαστήρια. Όπως λένε πληροφορίες η δίκη μπορεί να συνεχιστεί και την Δευτέρα.

Λίγα λόγια για την ιστορία των συλλήψεων εκείνων των ημερών του Ιούνη

Η πορεία της Θεσσαλονίκης χτυπήθηκε από την πρώτη στιγμή σε όλο της το εύρος και η αστυνομία προέβη σε πολλές συλλήψεις εκ των οποίων 7 με κακουργηματικές κατηγορίες. Ως αποτέλεσμα οι 7 διαδηλωτές προφυλακίστηκαν παρά τις πάμπολλες αποδείξεις για κατασκευασμένα στοιχεία από τη μεριά της αστυνομίας. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Σάιμον Τσάπμαν που πήρε έκταση και στα ελληνικά ΜΜΕ καθώς υπήρχε βίντεο όπου φαινόταν καθαρά η κατασκευή και στη συνέχεια το φόρτωμα στοιχείων από την αστυνομία στον διαδηλωτή.

Οι εκδικητικές προφυλακίσεις των 7 διαδηλωτών σταμάτησαν με απεργία πείνας των προφυλακισμένων και την προσπάθεια ενός πανελλαδικού κινήματος αλληλεγγύης με ευρεία συμμετοχή.  Στην πρωτόδικη απόφαση το δικαστήριο καταδικάζει 4 από τους 7 κατηγορούμενους σε εξοντωτικές ποινές από 5 έως 8 έτη φυλάκισης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις στις 13 και 14 Ιανουαρίου στη μνήμη του Τεμπονέρα

Σε λίγο η παρέμβαση των “Επιβατών Θεσσαλονίκης”