Ξεκινά και πάλι ο καθαρισμός του Θερμαϊκού

Πληρώθηκαν τα χρέη και ξεκινούν πάλι οι εργασίες επιφανειακού καθαρισμού στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου, ανακοίνωσε σήμερα η υφυπουργός εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη.

Τον περασμένο Αύγουστο ο Θερμαϊκός θύμιζε απέραντη “χωματερή” με χιλιάδες πλαστικά, φερτά υλικά κάθε είδους απορρίματα να επιπλέουν στην παραλία. Το αποκρουστικό θέαμα αντίκρυζαν καθημερινά οι Θεσσαλονικείς, αλλά και οι τουρίστες που έβγαιναν για μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα. Όπως είχε γινεί γνωστό τότε, το ειδικό σκάφος καθαρισμού είχε αποσυρθεί, λόγω λήξης της σύμβασης με την ιδιοκτήτρια εταιρία.

Σήμερα, η κ.Τζάκρη ανέφερε ότι μετά την έγκριση της σχετικής πίστωσης από το υπουργείο Οικονομικών, κατοχυρώθηκε στην ανάδοχο εταιρία ο διαγωνισμός της γενικής γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης για τον επιφανειακό καθαρισμό των νερών στο Θερμαϊκό και υπεγράφη η σχετική σύμβαση.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου της, “η εγκεκριμένη πίστωση για φέτος είναι διπλάσια της προβλεπόμενης, καθώς περιλαμβάνει και την εξόφληση των υποχρεώσεων προς την ανάδοχο εταιρία της περσινής σύμβασης, για την οποία η προηγούμενη διακυβέρνηση δεν είχε προβλέψει τη διάθεση πίστωσης για την αποπληρωμή της”.

Ωστόσο, δε γίνεται καμιά αναφορά πόσα είναι τα χρήματα αυτά. Επισημαίνεται πάντως, ότι οι εργασίες καθαρισμού θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών ρύπανσης και σε περιόδους αυξημένης τουριστικής κίνησης στην πόλη οι εργασίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά.

πηγή: enet.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Όχι» του προεδρείου του ΔΣΘ στην πρόσκληση για την ομιλία Παπανδρέου

Εμπρησμός της εφορίας στα Εξάρχεια