Βρετανία: Το ΥΠΕΞ διαψεύδει την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας για την Ελλάδα

Βρετανία: Το ΥΠΕΞ διαψεύδει την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας για την Ελλάδα

Το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Telegraph το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι το Foreign Office έχει εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε, έπειτα από ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις οδηγίες που δίνει το υπουργείο σε όσους Βρετανούς θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. «Η τελευταία αναθεώρηση που κάναμε ήταν το Δεκέμβριο του 2012 και αυτή εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και σήμερα», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του Βρετανικού ΥΠΕΞ.

Ο εκπρόσωπος του Foreign Office επισήμανε μάλιστα πως η επίμαχη φράση ότι “οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν αρκετά χρήματα για να καλύψουν επείγουσες ανάγκες και απρόβλεπτες καθυστερήσεις», που τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα, αποτελεί πάγια συμβουλή του Βρετανικού ΥΠΕΞ σε όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό «καθώς είναι φρόνιμο οι ταξιδιώτες να έχουν εναλλακτικές μορφές πληρωμής», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς: Πολιτική εκδήλωση τo απόγευμα

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ