Βήμα καλής θέλησης από τους προμηθευτές

Την απόφασή τους να αναστείλουν προσωρινά τη διακοπή προμηθειών προς τα δημόσια νοσοκομεία ως δείγμα καλής θέλησης προκειμένου να γίνει εποικοδομητικός διάλογος με το υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσαν τα μέλη του ΠΑΣΥΠΟΥ (Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού).

Μετά την απόφαση αυτή, τα μέλη του συλλόγου θα προμηθεύουν με εμφυτεύσιμα ορθοπεδικά υλικά όλα τα δημόσια νοσοκομεία. Σε ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΥΠΟΥ υπογραμμίζει τη σημασία του διαλόγου στο πλαίσιο του οποίου αναμένεται να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για την πληρωμή των προμηθευτών, μετά και τις δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργού Υγείας, ότι θα εξοφληθούν μέχρι το τέλος του 2010.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι υπήρξε επιστολή της γ.γ. του υπουργείου Υγείας προς τους προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού, ενώ χαρακτηρίζεται θετική η κοινή υπουργική απόφαση που αναφέρει ότι θα ρυθμιστούν τα χρέη των δημοσίων νοσοκομείων προς τους προμηθευτές με ομόλογα για τα έτη 2007 και 2009.

Οι προμηθευτές σημειώνουν ωστόσο ότι παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργείου Υγείας και άλλων αρμόδιων φορέων, δεν έχει γίνει ακόμη ξεκάθαρη η διαδικασία εξόφλησης των προμηθευτών, καθώς δεν ξέρουν πότε θα εκδοθούν τα ομόλογα, πώς θα γίνει η αποπληρωμή των χρεών 2010, αλλά και ποιές τράπεζες θα εμπλακούν στη διαδικασία αυτή.

Σύμφωνα πάντως με το υπουργείο Υγείας, η διευθέτηση του ζητήματος των προμηθειών έχει ήδη δρομολογηθεί, ενώ προτεραιότητα αποτελεί η εξόφληση των υπαρχόντων χρεών προς τους προμηθευτές, αλλά και η δημιουργία πλήρους και ισχυρού νομοθετικού πλαισίου, το οποίο θα τοποθετεί σε νέα βάση τις σχέσεις προμηθευτών νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Σημειώνεται ότι αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, στην οποία θα συμμετάσχει και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ν. Πολύζος, ενώ τη Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να συναντήσει τους εκπροσώπους των προμηθευτών.
αναδημοσίευση απο naftempriki.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εφημερίδες!!!!

Κατάληψη στα γραφεία της Αττικό Μετρό