Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε στο θάνατο της χώρας, ωστόσο έχασε δύο φορές

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, αφιερώνοντας περίπου τον μισό χρόνο της ομιλίας του στην κριτική του προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «κάποιοι θέλουν να καθηλώσουν τη χώρα στη μιζέρια τους, καλλιεργούν ενσυνείδητα για μικροκομματικούς λόγους τον διχασμό, την πόλωση και την οξύτητα» και τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από την ίδια τη φύση του επένδυσε στο θάνατο της χώρας» σημειώνοντας ότι «ωστόσο έχασε δύο φορές».

«Τώρα», προσέθεσε, «αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα, να οργανώσει ένα πολιτικό ρεσάλτο βασισμένο στη θεσμική βαρβαρότητα, με δύο άξονες: Την ενθουσιώδη επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στη λεγόμενη αντισυστημική συμπεριφορά και στη λίστα Λαγκάρντ» την οποία «θέλει να καταστήσει μοχλό» εναντίον του ΠΑΣΟΚ, του ίδιου και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ανέφερε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διαχειριστεί το νέο εκλογικό και πολιτικό του μέγεθος και πως η επίθεση γίνεται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής της σταθερότητας και της προοπτικής της χώρας και πως η αντοχή του απέτρεψε την άνοδο των δυνάμεων της μιζέριας και της πόλωσης.

Χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ ως «κείμενο ηθικά πολιτικά και νομικά κατάπτυστο» σημειώνοντας ότι αυτοί που το υπογράφουν «δεν έχουν αίσθηση του μεγέθους της ευθύνης που ανέλαβαν προσωπικά» και επανέλαβε ότι μοιάζει με «προκήρυξη της «βίλα Αμαλία» ενώ χαρακτήρισε άθλια ενέργεια τη σημερινή κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες, στους οποίους χρειάζεται να κινηθεί η χώρα, αρχής γενομένης από το 2013, το οποίο χαρακτήρισε ως έτος της στροφής, του πρωτογενούς πλεονάσματος, της ανάσχεσης της ύφεσης, της αναστήλωσης της εμπιστοσύνης, της πραγματικής οικονομίας, των ιδιωτικοποιήσεων, των νέων ξένων επενδύσεων και της ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος προς όφελος των νοικοκυριών και της επιχειρηματικότητας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Μειωμένη κατά 30% η κίνηση στην αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων

Συναντάται ο Αλ. Τσίπρας με τον σύλλογο εργαζομένων στο ΤΤ