Τσίπρας σε Στουρνάρα: «Θα μείνετε στην ιστορία για το μαύρο στην τηλεόραση»

«Η πρακτική σας θυμίζει άλλες εποχές. Θα μείνετε στην ιστορία για το μαύρο σήμα. Συρρικνώνετε τη δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε» τόνισε απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κ. Αλέξης Τσίπρας ασκώντας δριμεία επίθεση στην κυβένρηση για την απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το μεγάλο ζήτημα σήμερα είναι η δημοκρατία και η διαρκής της συρρίκνωση από μια αυταρχική κυβέρνηση, ενώ συνέχισε αναφερόμενος στη διεθνή κατακραυγή που προκάλεσε το πραξικοπηματικό λουκέτο στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε αν οι κυβερνώντες είναι περήφανοι που «το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα που στηρίζει το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι η Χρυσή Αυγή».

Επίσης, αναφέρθηκε στην υποκρισία του Γ. Στουρνάρα που μιλάει συνεχώς για ανταποδοτικότητα (αναφορικά με τα 4 ευρώ που μηνιαίως καταβάλλουν οι πολίτες για την ΕΡΤ) ενώ η κυβέρνηση επιβάλλει συνεχώς δυσβάσταχτα χαράτσια στον ελληνικό λαό.
 
«Μιλάνε για αδιαφάνεια όσοι έφτιαξαν ειδικές θέσεις για δημοσιογράφους της αρεσκείας τους, μιλάει ο κ. Κεδίκογλου για διαφάνεια και αξιοκρατία στην ΕΡΤ; Πώς διορίστηκε ο ίδιος στην ΕΡΤ;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, προσθέτοντας: «Πάει πολύ αυτό το θράσος».
 
«Θέλετε να μετατρέψετε τη δημόσια τηλεόραση σε ένα φερέφωνο που θα παρουσιάζει την κυβερνητική γραμμή χωρίς πλουραλισμό και δημοκρατία και να ελέγξετε πλήρως την ενημέρωση» κατήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας και υπογράμμισε πως «αν θέλουν να μιλούν για άδειες, πρέπει να απευθυνθούν στους φίλους τους».
 
«Δεν μπορείτε να ξεφτιλίζετε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Θεσμούς» τόνισε στη συνέχεια ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ. «Η Βουλή θα αποφασίσει και εσείς θα λογοδοτήσετε απέναντι στον ελληνικό λαό» τόνισε.

«Εδώ και ένα χρόνο κυβερνάτε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Εχετε κάνει 19 μέχρι τώρα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Στουρνάρα, συμπλήρωνοντας εταξύ άλλων “Πού οδηγείτε τον τόπο; Είστε οικονομολόγος, δεν είστε συνταγματάρχης!”. 

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε το υπουργείο Οικονομικών ότι καταρτίζει λίστες για τις προσλήψεις στον νέο φορέα.”Κύριε Στουρνάρα από πότε ο υπουργός Οικονομικών έγινε γραφείο ευρέσεως εργασίας;”, αναρωτήθηκε ο κ.Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν απαραίτητο προκειμένου να προχωρήσει η αναδιοργάνωση. «Η ΕΡΤ δεν κλείνει, αλλά ανασυγκροτείται», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με email που έστειλε το ΥΠΟΙΚ σε όσους αναμεταδίδουν το σήμα της ΕΡΤ, ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει την περιουσία της ΕΡΤ, γιατί είναι περιουσία και του ελληνικού λαού.

«Ο καθένας θα κληθεί να παραδώσει κατά το μερίδιο της ευθύνης και της αρμοδιότητάς του τα πάσης φύσεων στοιχεία με τα οποία είναι χρεωμένος. Η περιουσία της ΕΡΤ είναι καθοριστικό στοιχείο του σύγχρονου πολιτισμού της χώρας μας κι είμαστε αποφασισμένοι να την διαφυλάξουμε και να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μέσα από έναν σύγχρονο και διαφανή φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που σέβεται και εφαρμόζει τους κανόνες χρηστής διοίκησης» επισήμανε ο Γ.Στουρνάρας.

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που λαμβάνει η ΕΡΤ προέρχονται από το λογαριασμό της ΔΕΗ και όχι από τις διαφημίσεις. Από τα 220 εκατομμύρια του κόστους λειτουργίας της ΕΡΤ το χρόνο, τα 210 προέρχονται από το κοινωνικό πόρο μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Μόνο τα 9 εκατ. προέρχονται από διαφημίσεις, είπε.

Επίσης υπογράμμισε πως οι εταίροι έχουν δανειοδοτήσει την ελληνική οικονομία και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην οικονομία, ενώ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να να σταθεί στα θετικά σημεία και να μην καταστροφολογεί αν δεν μπορεί να προτείνει κάποια λύση.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

“Βομβαρδίστε” την ΠΟΕΣΥ

Οι νεαροί βουλευτές συμπαραστέκονται στην ΕΡΤ