Τσίπρας: Δεν θα γίνει η Ελλάδα αποικία χρέους

Την πεποίθηση πως, όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αλλάξει μόνο η χώρα αλλά συνολικά η Ευρώπη, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμηνύει στους εταίρους ότι δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες εκτός εάν τον υποχρεώσουν με την στάση τους και σημειώνει: «Για εμάς προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες του λαού μας και όχι οι απαιτήσεις της διεθνούς τοκογλυφίας».

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι δεν θα αποδεχθεί να παραμείνει η χώρα βυθισμένη στην κρίση και να μετατραπεί σε αποικία χρέους. Στο πλαίσιο αυτό προτείνει μέσα από επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και πάγωμα των τόκων για τουλάχιστον μια τετραετία. Από το πάγωμα, όπως αναφέρει, προκύπτουν 25 δισ. ευρώ, που μπορούν να πέσουν στην ανάπτυξη και να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση.

Αναγνωρίζει ότι δεν μπορούν να αλλάξουν όλα στη χώρα και την οικονομία άμεσα αλλά υπογραμμίζει πως στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου για την έξοδο από την κρίση, από τα πρώτα μέτρα θα είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού καθώς και της νομοθεσίας που προστατεύει τις εργασιακές σχέσεις.

Χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ετοιμόρροπη και υποστηρίζει πως ο κ. Σαμαράς θα έχει σύντομα το τέλος του Γ. Παπανδρέου ενώ κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως οδηγεί την Κοινοβουλευτική Δεξιά δεκαετίες πίσω, πιο κοντά στον μετεμφυλιακό της εαυτό.

Για την ΕΡΤ λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε διαφώνησε ότι έχει ανάγκη εξυγίανσης, και σημείωσε χρειάζεται ένας φορέας πρωτοπόρος και βιώσιμος και όχι ένα κυβερνητικό παραμάγαζο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ξεκινάει σήμερα το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση