«Τροχοπέδη» το Κόσοβο για τη Σερβία

Πιέσεις δέχεται η σερβική πολιτική ηγεσία, προκειμένου να αποσύρει τη Διακήρυξη για το Κόσοβο, που κατέθεσε στον ΟΗΕ, όπως αναφέρουν τα σερβικά ΜΜΕ. Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός «Β-92» αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, θα συναντηθεί, την ερχόμενη Τρίτη, στις Βρυξέλλες, με την Κάθριν Άστον, εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, σε μία προσπάθεια να ξεπεραστεί η κρίση που προκάλεσε η προσφυγή της Σερβίας στον ΟΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το Βελιγράδι κατέθεσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ σχέδιο ψηφίσματος κατά της απόσχισης του Κοσόβου. Το σχέδιο θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 9 Σεπτεμβρίου. Η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία αντιτίθενται στην κίνηση αυτή, ζητώντας από το Βελιγράδι να εναρμονιστεί με τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διεξαχθεί συζήτηση για το Κόσοβο στις Βρυξέλλες και όχι στη Νέα Υόρκη.
Το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Beta» μεταφέρει τις απόψεις πολιτικών αναλυτών από τις Βρυξέλλες, οι οποίοι εκτιμούν πως το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο ασκούν συντονισμένα πιέσεις στο Βελιγράδι, παρουσιάζοντας την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου ως όρο για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας.
πηγή: zougla.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών στα σχολικά βιβλία της Ολλανδίας

Untitled