Τριπλή καταδίκη της Ελλάδας από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Καταδίκη της Ελλάδας σε τρεις υποθέσεις αποφάσισε το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η υπόθεση της 82χρονης σήμερα Σοφίας Κοροσίδου αφορούσε στην άρνηση των ελληνικών αρχών να της χορηγήσουν τη σύνταξη του επί δεκαετίες συντρόφου της που έχει πεθάνει με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν συνάψει νόμιμο γάμο. Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος για σεβασμό στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, καθώς και του δικαιώματος για την προστασία της ιδιοκτησίας με την υποχρέωση να της καταβάλει 10.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Στη δεύτερη υπόθεση του Νικόλαου Νησιώτη, που εκτίει μέχρι και σήμερα εξαετή ποινή κάθειρξης στις φυλακές Ιωαννίνων για διακίνηση ναρκωτικών, το Δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή του για παραβίαση των άρθρων που απαγορεύουν την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση λόγω της κράτησής του σ’ ένα κελί 50 τετραγωνικών μέτρων μαζί με άλλους 30 κρατούμενους, χωρίς επαρκή χορήγηση τροφής και πρόσβαση στον ήλιο και του επιδίκασε αποζημίωση 10.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Η τρίτη υπόθεση αφορά στην προσφυγή της Ανώνυμης Εταιρείας Θάλεια Καρύδη ΑΞΤΕ για παραβίαση του δικαιώματός της στην ιδιοκτησία και της επιδίκασε αποζημίωση 25.000 ευρώ για ηθική και υλική βλάβη.
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Μεταναστευτική πορεία

113 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ