Τριήμερη αποχή από τα μαθήματαστο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ

Τριήμερη αποχή από τα μαθήματα, από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, αποφάσισαν στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ, ζητώντας την απόσπαση στο τμήμα περισσοτέρων εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του τμήματος, η απόσπαση μέχρι σήμερα μόλις τεσσάρων καθηγητών:
1. Καθιστά αδύνατη την ποιοτική πρακτική άσκηση 1.000 φοιτητών και φοιτητριών.
2. Ματαιώνει τη λειτουργία εργαστηρίων υπολογιστών και φυσικών επιστημών, τα οποία θα ερημώσουν, πράγμα που δεν συνιστά μόνον περιορισμό της μόρφωσης των αυριανών δασκάλων αλλά και τεράστια οικονομική σπατάλη, γιατί τεχνολογικός εξοπλισμός δεκάδων χιλιάδων ευρώ μένει αναξιοποίητος.
3. Καταργεί την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών σε ανάπηρους φοιτητές και ανάπηρες φοιτήτριες, αφού αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στελέχωναν το Κέντρο Ενταξιακής Πολιτικής.
«Αυτή η πρωτοφανής αντιμετώπιση των σπουδών των μελλοντικών δασκάλων από το υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Όπως δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο το γεγονός ότι εξαναγκαζόμαστε κάθε χρόνο να παρακαλούμε άλλες σχολές να μας δανείσουν αίθουσες, για να κάνουμε μαθήματα. Όπως δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο το γεγονός ότι έχουμε μόλις 30 διδάσκοντες, για να εκπαιδεύσουμε 2.000 ενεργούς φοιτητές», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αναβάλλεται η εκδίκαση των προσφυγών κατά του μνημονίου λόγω έλλειψης εγγράφων…

Γαλλία : 12 Οκτώβρη, νέα μέρα κινητοποιήσεων και απεργία διαρκείας στο μετρό.