Τριήμερη απεργία οι πρατηριούχοι καυσίμων στην Ιταλία

Τριήμερη απεργία, από αύριο το πρωί, ενάντια στην πρόθεση της ιταλικής κυβέρνησης να αυξήσει τα πρατήρια «self service» αποφάσισαν οι Ιταλοί πρατηριούχοι καυσίμων.
Κύριο αίτημα των πρατηριούχων είναι η «ορθολογική αναδιάρθρωση του δικτύου διάθεσης των καυσίμων».

Σήμερα οι πρατηριούχοι θα συναντηθούν με τους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης, σε μια προσπάθεια να ανασταλεί η απεργία.
«Η αναστολή της απεργίας, ή έστω η αναβολή της, θα ήταν μία κίνηση καλής θέλησης, που θα διευκόλυνε τον διάλογο», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Στέφανο Σάλια.
Στη Σικελία, η κινητοποίηση ξεκίνησε ήδη από το πρωί, 24 ώρες νωρίτερα από την υπόλοιπη χώρα, και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, 90% των πρατηρίων παραμένουν κλειστά.
Οι ενώσεις των καταναλωτών Adusbef και Federconsumatori τονίζουν ότι «είναι πολύ σοβαρό το ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να γεφυρώσει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί με τους βενζινοπώλες».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιοκτητών Πρατηρίων Καυσίμων, Μαρτίνο Λάντι, σημειώνει ότι «εκτός του προβλήματος των σέλφ -σέρβις, επείγουν μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών, που αναγκάζονται να κλείσουν λόγω του περιορισμού του δικτύου, χρηματοδοτήσεις για την ασφάλεια και αναγνώριση των επαχθών συνθηκών εργασίας».
Υπογραμμίζει, δε, ότι «το εντυπωσιακό ποσοστό συμμετοχής στην απεργία της Σικελίας, δείχνει πόσο μεγάλη είναι η δυσφορία των επαγγελματιών του κλάδου».
Τα συνδικάτα εκτιμούν ότι «αν εφαρμοσθεί το σχέδιο της κυβέρνησης και περιορισθεί ο αριθμός των πρατηρίων, που λειτουργούν με ανθρώπινο δυναμικό, κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους 25.000 βενζινοπώλες και 75.000 υπάλληλοι».
tvxs.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Σε απεργία προχωρούν Πακιστανοί εργάτες στη Σκάλα μετά από αστυνομικό πογκρόμ

Στη Βουλή οι εκπρόσωποι των φορτηγατζήδων