Τουλάχιστον 24 νεκροί σε εθνοτικές συγκρούσεις στο Καράτσι

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων τη νύχτα, μεταξύ αντίπαλων εθνοτικών κοινοτήτων στην πόλη Καράτσι του Πακιστάν.

Οι βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ του πληθυσμού των ομιλούντων Ούρντου, που μετανάστευσαν από την Ινδία κατά τη δημιουργία του Πακιστάν το 1947 και των ομιλούντων Παστούν, που μεταφέρθηκαν στο Καράτσι από το βορειοδυτικό Khyber-Pakhtunkhwa για να εργαστούν.

“Η πόλη είναι σε ένταση, πυροβολισμοί ακούγονται σε διάφορες περιοχές και η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να ελέγξει τους σκοτωμούς”, μεταδίδει ο τοπικός σταθμός Geo.
Οι διαμάχες ξέσπασαν το βράδυ πριν τις εκλογές για την τοπική έδρα της νότιας επαρχίας Σιντ, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Καράτσι. Η θέση έμεινε κενή μετά τη δολοφονία τον περασμένο μήνα του Ούρντου βουλευτή, Ράζα Χαϊντέρ του κόμματος MQM (Κίνησης Μουταχίντα Καουάμι). Το κόμμα του κατηγόρησε για τη δολοφονία το κόμμα παστούν ANP (Εθνικό Κόμμα Αwami).
Η δολοφονία του βουλευτή προκάλεσε τότε συγκρούσεις που οδήγησαν στον θάνατο περίπου 100 ατόμων.
Αφορμή για τις χθεσινές συγκρούσεις φέρεται να ήταν η απόφαση του ΑΝΡ να αποσυρθεί τελευταία στιγμή από τις εκλογές, προκειμένου να πιέσει για την αναβολή τους με το αιτιολογικό των κακών συνθηκών στον τομέα της ασφάλειας.
Η κυβέρνηση ωστόσο αρνήθηκε να δεχθεί αναβολή των σημερινών εκλογών και ανέπτυξε αστυνομική και παραστρατιωτική δύναμη εκατοντάδων ανδρών στα 84 εκλογικά τμήματα, σε μία προσπάθεια να ελέγξει τη βία.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

105 μαθητές στον Έβρο διώκονται για τις καταλήψεις του 2009

Εξάωρη στάση εργασίας ακινητοποιεί τα λεωφορεία