Τώρα-πορεία δημοσιογράφων στο κέντρο της πόλης

Σε λίγα λεπτά ξεκινάει η πορεία των δημοσιογράφων του συγκροτήματος Μακεδονία, «Σπορ», Θεσσαλονίκη, προς τα γραφεία του Αγγελιοφόρου. Εκεί θα ενωθούν με τους δημοσιογράφους του άλλου μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος της πόλης και θα πορευτούν προς την ΕΣΗΕΜΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του Αγγελιοφόρου προτίθεται να ξεκινήσει διάλογο από Δευτέρα με τους εργαζόμενους, ενώ η διοίκηση της Μακεδονίας κρατάει πολύ πιο σκληρή στάση. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση του προέδρου της ΕΣΗΕΜΘ (Βοιτσίδης) με τον ιδιοκτήτη του Αγγελιοφόρου (Μπακατσέλος).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
 

Η νέα απόπειρα της διεύθυνσης της «Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ» να επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία στο σύνολο των εργαζομένων στις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» και στις περιοδικές εκδόσεις «Close Up», «Exclusive», «Κατοικία», «Cooking», «Vitality», επιβεβαιώνει τον πλήρη συντονισμό των εκδοτικών επιχειρήσεων στην προσπάθεια ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και αμοιβών στα ΜΜΕ, αλλά και την αδιαφορία της Ε.Β.Ε. Α.Ε. απέναντι στις καλόπιστες προτάσεις που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι, υποδεικνύοντας δρόμους ανάπτυξης για να αντιμετωπιστούν προβλήματα που επικαλείται η διεύθυνση της εταιρείας.

Πρόκειται για εμφανώς καταχρηστική ενέργεια, η οποία δεν εστιάζει στις δυνατότητες εξυγίανσης των οικονομικών μεγεθών της εκδοτικής εταιρείας και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα και το γράμμα της συμμετοχής σε προγράμματα του ΟΑΕΔ και στο «digi-content».

Η ΕΣΠΗΤ μαζί με τους δημοσιογράφους και το σύνολο των εργαζομένων στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ:

-δηλώνει την πάγια και κατηγορηματική αντίθεσή της στην πρακτική της εργοδοσίας της ΕΒΕ που μαθηματικά οδηγεί στην υποβάθμιση του δημοσιογραφικού έργου και στην απαξίωση της ενημέρωσης
– θεωρεί ότι δεν συντρέχουν ούτε οι ουσιαστικές ούτε οι
τυπικές προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί ο νόμος 3846/2010 στο εκδοτικό
συγκρότημα και θα αγωνιστεί με κάθε μέσο για την διαφύλαξη του κύρους των
εφημερίδων και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ κηρύσσει 48ωρη απεργία στην «Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ», από τις 8 π. μ. της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου μέχρι τις 8 π.μ. της Κυριακής 13 Φεβρουαρίου, ζητώντας:

• Τη διακοπή της απαράδεκτης τακτικής εκφοβισμού των εργαζομένων.
• Την άμεση παύση από την επιχείρηση κάθε σχεδίου επιβολής εκ περιτροπής εργασίας.
• Την εξέταση από την εργοδοσία των προτάσεων των εργαζομένων για την ανάπτυξη των ΜΜΕ του συγκροτήματος.

Την Παρασκευή 11/2/2011, στις 11 π. μ., καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι σε απεργιακή
συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εφημερίδας Αγγελιοφόρος (Δαναΐδων 4).

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ

 

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Να αποδοθούν πλήρη δικαιώματα στους μετανάστες ζητά ο ΕΣΔΕΠ

Mnimonio V.4