Τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας στην Ισπανία ανέλαβε ο στρατός

Ο στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας στην Ισπανία, έπειτα από εντολή της ισπανικής κυβέρνησης, καθώς η απεργία των ελεγκτών που ξεκίνησε στις 17:00 (18:00 ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής, είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος του ισπανικού εναέριου χώρου.

«Δεδομένου ότι οι εκπρόσωποι των ελεγκτών δεν έθεσαν τέρμα στην κινητοποίησή τους, αποφασίσαμε να ενεργοποιήσουμε τους προβλεπόμενους μηχανισμούς σε αυτή την κατάσταση», ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλφρέδο Πέρες Ρουμπαλκάμπα, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.
«Ο επικεφαλής της κυβέρνησης ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας να αναλάβει τη διεύθυνση του γενικού αεροπορικού ελέγχου στο σύνολο της επικράτειας», συμπλήρωσε, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι «το μέτρο θα ισχύσει έως ότου οι πολιτικοί ελεγκτές αναλάβουν τα καθήκοντά τους με κανονικό τρόπο».
Εν τω μεταξύ, η εναέρια κυκλοφορία ξανάρχισε σταδιακά στη Βαρκελώνη, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ισπανίας, όπου οι ελεγκτές επέστρεψαν στις θέσεις τους γύρω στις 23:00 τοπική ώρα (24:00 ώρα Ελλάδας).
«Οι πτήσεις από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης αποκαθίστανται σταδιακά, εκτός από εκείνες που κατευθύνονται στη Μαδρίτη και τις Βαλεαρίδες», διευκρίνησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αερολιμενικής αρχής (Aena), χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να πει κατά πόσον η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί και στα υπόλοιπα ισπανικά αεροδρόμια.
Σημειώνεται ότι η απεργία των ελεγκτών κατάφερε να κλείσει το 90% περίπου του εναέριου χώρου της Ισπανίας, με εξαίρεση την περιοχή της Ανδαλουσίας. Την οργή των απεργών, που βρίσκονταν ήδη σε «διαμάχη» με την κυβέρνηση για τις ώρες εργασίας τους, ενίσχυσαν τα μέτρα λιτότητας που πάρθηκαν την Παρασκευή και ιδιωτικοποιούν εν μέρει το αεροδρόμιο της χώρας.
«Έχουμε φτάσει στα πνευματικά μας όρια με το νέο μέτρο που πέρασε το πρωί και μας υποχρεώνει να δουλεύουμε περισσότερες ώρες», δήλωσε ο Jorge Ontiveros, εκπρόσωπος της Συνδικαλιστικής Ένωσης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. «Πήραμε την απόφαση ατομικά, που στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε άλλους συναδέλφους που σταμάτησαν τη δουλειά γιατί δεν μπορούν να συνεχίσουν έτσι. Σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να ελέγχουμε τα αεροπλάνα», διεμήνυσε.

 Αναδημοσίευση από tvxs.gr

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Προς 48ωρη απεργία όλων των σωματείων του Τύπου σε όλα τα ΜΜΕ την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή

Συγκέντρωση έξω από την ΓΑΔΘ για τις απογευματινές συλλήψεις