Το υπουργείο τον βραβεύει, το πανεπιστήμιο τον «κόβει» λόγω αριστερών πεποιθήσεων!

Το υπουργείο Παιδείας τον βραβεύει και το τμήμα στο οποίο διδάσκει «κόβει» την εξέλιξή του σε αναπληρωτή καθηγητή.

Ο λόγος για τον επίκουρο καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Στράτο Γεωργούλα, που κλήθηκε από το υπουργείο να παρευρεθεί σε εκδήλωση για την αναγνώριση της συνεισφοράς του στην ανάπτυξη «κουλτούρας Αριστείας στα ελληνικά ιδρύματα», για το πλούσιο βιογραφικό και το έργο του. Μόνο που το τμήμα στο οποίο διδάσκει δεν φαίνεται να έχει την ίδια εικόνα.

Στις 14 Μαρτίου η πλειοψηφία του 11μελούς Εκλεκτορικού Σώματος ανέκοψε την εξέλιξη του επίκουρου καθηγητή σε αναπληρωτή λόγω… αριστερών πεποιθήσεων!

Συγκεκριμένα, μεταξύ των λόγων που επικαλέστηκε μέλος του εκλεκτορικού σώματος ήταν ότι ο Σ. Γεωργούλας έχει δημοσιεύσει βιβλία στο «ΚΨΜ», «που υπάρχει στα Εξάρχεια και καλύπτει όλο το αριστερό φάσμα των Εξαρχείων»!

Η υπόθεση ξεσήκωσε φοιτητικούς συλλόγους, αλλά και ακαδημαϊκούς διεθνώς που με επιστολή τους ζήτησαν από τις πρυτανικές αρχές να εξετάσουν την ένσταση για τη μη προαγωγή του.

Το θέμα εξετάζεται από το υπουργείο Παιδείας, στο οποίο προσέφυγε ο καθηγητής για να κριθεί η νομιμότητα των διαδικασιών της άγονης εκλογής, αφού ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν τηρήθηκαν ακαδημαϊκά κριτήρια, σύμφωνα με τον νόμο, αλλά πολιτικά. Προς το παρόν, αντί για απάντηση, ο Σ. Γεωργούλας έλαβε… πρόσκληση για την αριστεία του.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Θετικό βήμα προς μία βιώσιμη αλιεία

Εφιάλτης η Villa θα γίνει στον Καμίνη