Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν δίνει τα πραγματικά στοιχεία για τον αριθμό των απεργών πείνας στις φυλακές

Μόνο τριακόσιους δώδεκα (312)απεργούς πείνας μετράει το Υπουργείο Δικαιοσύνης στα στοιχεία που δίνει στους δημοσιογράφους , την ώρα που ο αριθμός τους ξεπερνάει κατά πολύ τους 1000 σύμφωνα με τους πιο συγκρατημένους υπολογισμούς της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.

Ο αριθμός των κρατουμένων που μπήκαν στην απεργία πείνας  και επιβεβαιώνεται από τις ίδιες τις διευθύνσεις των φυλακών έχει φτάσει τους 842 απεργούς πείνας ενώ σε πολλές περιπτώσεις διευθυντές κι αρχιφύλακες αρνούνται να δώσουν αριθμό πρωτοκόλλου, να επικυρώσουν δηλαδή τις δηλώσεις των φυλακισμένων.

Μέχρι  αυτή τη στιγμή, Τρίτη, 7/12 ώρα 20:00, οι απολύτως επιβεβαιωμένοι απεργοί πείνας είναι : Μαλανδρίνο 179, Γρεβενά 480, Δομικός 66 (πτέρυγα Γ1), Λάρισα 36, Τρίκαλα 41 (πτέρυγα Δ1) 40 (πτέρυγα Δ2). Σύνολο 842.

Τα τηλεφωνήματα προς την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων συνεχίζονται. Σύντομα αναμένονται επιβεβαιώσεις από Κορυδαλλό και Διαβατά.

Είναι οφθαλμοφανές ότι η σιωπή των αστικών ΜΜΕ για τους αγώνες των κρατουμένων δεν φτάνει για να καλύψει τις κραυγές τους. Αλλά ούτε και η προσπάθεια αποσιώπησης των πραγματικών αριθμών θα φέρει αποτέλεσμα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Επιθέσεις από ΜΑΤ και αστυνομία στην πορεία στα Γιάννενα

Έφυγε η αστυνομία από το στέκι μεταναστών