Το υπ. Παιδείας προτείνει σπίτια και ξενοδοχεία σε φοιτητές που δεν “χωρούν” στις εστίες

Λόγω έλλειψης χώρου στις φοιτητικές εστίες προτείνουν πλέον σε φοιτητές σπίτια και ξενοδοχεία σε χαμηλές τιμές. Το πρόγραμμα εντάσσεται στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του υπουργείου Παιδείας, που αφού απαξίωσε ολοκληρωτικά τις δομές στέγασης που διέθετε, ανοίγει πλόν μπίζνες με μεσίτες και ξενοδόχους.

Tο Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.),σε ανακοίνωσή του ανφέρει ότι “παίρνοντας υπόψη του τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και προκειμένου να βοηθήσει όσους φοιτητές και σπουδαστές δεν πληρούν τα κριτήρια για τη φοίτηση σε εστίες, προχωρεί για πρώτη φορά σε ενημέρωσή τους για τιμές και διαθέσιμα δωμάτια, είτε σε σπίτια είτε σε ξενοδοχεία”.

Συγκεκριμένα, από την ερχόμενη εβδομάδα θα ενεργοποιηθεί ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα του (Ε.Ι.Ν.) http://www.ein.gr/, στην οποία θα υπάρχουν αγγελίες διαθέσιμων δωματίων ανά περιοχή με χαμηλές τιμές. Η λογική γι’ αυτήν την κίνηση, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Ε.Ι.Ν. Φίλιππος Λέντζας, είναι να εξασφαλιστούν καλύτερες τιμές για τους φοιτητές με τη μεσολάβηση του Ιδρύματος.
Η πρώτη εικόνα, άλλωστε, που υπάρχει στο Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας είναι ότι η ζήτηση θέσεων για φοιτητικές εστίες είναι διπλάσια από πέρυσι.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Ο Δήμος Αθήνας απαγόρευση το Φεστιβάλ της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών