Το ξενόγλωσσο Ράδιο Φιλία της ΕΡΑ ξανά στα FM

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η ΕΡΤ λανσάρει τη νέα συχνότητα του Φιλία στα FM, στους 106,7 χιλιόκυκλους. Ο σταθμός εκπέμπει δελτία ειδήσεων και εκπομπές σε 12 γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Αλβανικά, Αραβικά, Βουλγαρικά, Πολωνικά, Σέρβικα, Ρώσικα, Ρουμάνικα και Τούρκικα), ελληνόφωνο πρόγραμμα ενημέρωσης και λόγου αλλά και  μουσικές από όλο τον κόσμο.
Ολόκληρη η ανακοίνωση και σχόλια, αναδημοσιευμένα από radiofono.gr

«Το Ράδιο Φιλία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το πρώτο πολυπολιτισμικό ραδιόφωνο της χώρας μας, εκπέμπει πλέον και στα FM στους 106,7 χιλιόκυκλους. Ο ΦΙΛΙΑ , ώριμος πια και  με εμπειρία δέκα χρόνων, ξεκινά τη νέα περίοδο εκπέμποντας στη μπάντα των μεγάλων ραδιοφωνικών σταθμών, στοχεύοντας στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία των εκατοντάδων χιλιάδων ξένων που ζουν, εργάζονται ή και επισκέπτονται τη χώρα μας. 
Ο σταθμός εκπέμπει δελτία ειδήσεων και εκπομπές σε 12 γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Αλβανικά, Αραβικά, Βουλγαρικά, Πολωνικά, Σέρβικα, Ρώσικα, Ρουμάνικα και Τούρκικα), ελληνόφωνο πρόγραμμα ενημέρωσης και λόγου αλλά και  μουσικές από όλο τον κόσμο.
Το Ράδιο Φιλία συνεργάζεται με το BBC, με την D.W., το RFI και με το ραδιόφωνο των Ηνωμένων Εθνών. Με πιστό σύμμαχο τόσο τις μεταναστευτικές οργανώσεις όσο και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δρουν στην Ελλάδα, το ΦΙΛΙΑ  γίνεται και φέτος η αιχμή της νέας αντίληψης και πολιτικής για το μεταναστευτικό, την ειρηνική συμβίωση, την ενσωμάτωση, τη διαπολιτισμική συνεννόηση και τα ανθρώπινα δικαιώματα.»
Βέβαια πολλοί θα αναρωτηθούν «πού ήταν η Φιλία αυτά τα δέκα χρόνια;», Πολύ ορθώς, γιατί ο σταθμός ξεκίνησε την πορεία του στα FM, στους 107 μεγακύκλους. Τότε δυστυχώς είχε κριθεί πιο σημαντικό να διατεθεί η συχνότητα για τον δεύτερο αναμεταδότη του Kosmos, ο οποίος φαίνεται κρίθηκε να έχει μεγαλύτερη απεύθυνση από τον «ειδικής στόχευσης» Φιλία, ο οποίος με τη σειρά του υποβιβάστηκε να εκπέμπει μόνο στα μεσαία (MW), με τα μειονεκτήματα που μπορεί να έχει αυτή η μπάντα, στην ποιότητα ήχου και λήψης. Τους χρονικούς συσχετισμούς με τις αλλαγές κυβερνήσεων και τις μεταναστευτικές τους πολιτικές, τις αφήνουμε στην κρίση σας.
Το γεγονός είναι ότι, αν μη τι άλλο, ο ραδιοσταθμός έχει ακροατήριο να απευθυνθεί, καθώς 800.000 είναι μόνο οι επίσημα καταγεγραμμένοι μετανάστες στην πρωτεύουσα -ακόμη και σε γλώσσα μάρκετινγκ είναι ένας «πληθυσμός στόχευσης» που θα ζήλευε ο κάθε επιχειρηματίας.
Από την άλλη, η επάνοδος του Φιλία στα FM συμπίπτει με το σφράγισμα από την ΕΕΤΤ του πομπού του Athens International Radio, του πολύγλωσσου ραδιοφώνου του δήμου της Αθήνας. Σύμπτωση, ή κάποιος έκρινε ότι δυο πολύγλωσσοι σταθμοί είναι πάρα πολλοί για την μπάντα της Αθήνας; (την ίδια στιγμή οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν υποσκελίσει την Αθήνα: το Λονδίνο διαθέτει πάνω 6 ξενόγλωσσα ραδιόφωνα, το Παρίσι 6 και το Βερολίνο 4).

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αύριο η δίκη των τριών μαθητών από τα Γιάννενα

Κόβει τα νυχτερινά δρομολόγια ο ΟΑΣΘ