in

Το Ποτάμι για την “Αυγή”

Το Ποτάμι για την “Αυγή”

Ανακοίνωση με τίτλο “Κακή κομματική δημοσιογραφία” εξέδωσε χθες το γραφείο Τύπου του Ποταμιού, στην οποία ισχυρίζεται πως το ρεπορτάζ της “Αυγής” παραποιεί τα όσα λέει το κόμμα. Όπως θα δείξουμε αναλυτικά παρακάτω, οι ισχυρισμοί του Ποταμιού δεν ευσταθούν. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Η ‘Αυγή’ παραποιεί. Δεν είναι η πρώτη φορά και δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία. Σε σημερινό της δημοσίευμα εμφανίζει ‘το Ποτάμι υπέρ των προτάσεων της τρόικας’!

Το Ποτάμι είπε ότι η χώρα θέλει αλλαγές για να μη γυρίσουμε στο παρελθόν, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτές τις αλλαγές πρέπει να τις αποφασίσουμε ‘μόνοι μας χωρίς την τρόικα’ και η ‘Αυγή’ γράφει ότι ‘το Ποτάμι λέει ναι σε όλα όσα ζητάει η τρόικα’. Προφανώς, για μερικούς κομματικούς εγκεφάλους ή συνυπογράφεις τις ανακοινώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ή αλλιώς είσαι με την τρόικα.

Κάθε μέρα σχεδόν στις σελίδες της ‘Αυγής’ θα βρεις και ένα ψέμα για το Ποτάμι. Όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι ‘δεν είναι λύση η κυβέρνηση ειδικού σκοπού’ η εφημερίδα έγραψε ότι ‘το Ποτάμι ζητάει κυβέρνηση ειδικού σκοπού’. Παράλληλα δίνει συνεχώς χώρο σε προσωπικούς υβριστές και συκοφάντες, πιστή μάλλον στο δόγμα ‘λέγε, λέγε κάτι θα μείνει’. Δεν μας πτοούν βέβαια αυτού του είδους οι επιθέσεις, αλλά θα είναι ψέμα να σας πούμε ότι δεν μας στενοχωρεί για το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει και αυτή ακόμη η κομματική δημοσιογραφία”.

Τα… “ψέματα” της “Αυγής”

Αφού λοιπόν η “Αυγή” λέει… ψέματα, ας δούμε τι είχε γράψει το in.gr: “Αν βρούμε σημεία σύγκλισης, να μιλήσουμε για κυβέρνηση ειδικού σκοπού” ήταν ο τίτλος του ρεπορτάζ του in.gr (10/10/2014, με ώρα ανάρτησης τις 8.31 μ.μ.), το οποίο αναφερόταν στις δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού κατά την επίσκεψή του στη Βουλή, όταν συζητιόταν η ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Εκεί, ο Στ. Θεοδωράκης είχε τονίσει πως “δεν είναι ρεαλιστικό να μιλάει αυτή τη στιγμή κάποιος για μια κυβέρνηση που συμμετέχει και η Ν.Δ., και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι αντιθέσεις είναι πάρα πολλές, δεν μπορούν να συνεννοηθούν για το παραμικρό”. Αμέσως μετά, ωστόσο, είχε υπογραμμίσει πως “το Σύνταγμα, ο εκλογικός νόμος και το χρέος είναι μια καλή αφορμή για να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση. Ας ξεκινήσουμε από αυτά κι αν υπάρξει μια εθνική συνεννόηση, θα προχωρήσουμε και στα υπόλοιπα κυβερνητικά”. Τελικά, ποιος λέει ψέματα;

Σε ό,τι αφορά τη σχέση του Ποταμιού με την τρόικα, όλα τα παραπάνω… μεταρρυθμιστικά συνθήματα είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που έχουν πει κατά καιρούς ο κ. Πάγκαλος -“το Μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο”- ή ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος είχε δηλώσει ότι “ο Παπανδρέου καλά έκανε και μας έβαλε στο Μνημόνιο”. Από κει και πέρα, είναι απολύτως σίγουρο ότι το Ποτάμι δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τον νεοφιλελευθιερισμό των εκπροσώπων των δανειστών. Προφανώς και είναι νεοφιλελεύθερο από μόνο του, δεν χρειάζεται “εξωτερική” βοήθεια.

Με βάση τα παραπάνω, η φράση ότι η εφημερίδα “δίνει συνεχώς χώρο σε προσωπικούς υβριστές και συκοφάντες, πιστή μάλλον στο δόγμα ‘λέγε, λέγε κάτι θα μείνει'”, πρέπει να επιστραφεί ως αυτοακυρωθείσα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΜΟΣ

Η θέση της διεύθυνσης της “Αυγής”

Η “Αυγή” είναι αριστερή εφημερίδα γνώμης. Δεν είναι ένα παραδοσιακό κομματικό όργανο. Δημοσιεύει πληροφορίες και σχόλια. Εάν το Ποτάμι θεωρεί ότι έχει αδικηθεί, οι στήλες μας είναι ανοιχτές για να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του και, αν χρειαστεί, θα επανορθώσουμε. Άλλωστε, αρκετά στελέχη του Ποταμιού έχουν φιλοξενηθεί στην “Αυγή”, όπως ο ευρωβουλευτής του Γ. Γραμματικάκης, με πρόσφατη ολοσέλιδη συνέντευξή του. Σε κάθε περίπτωση, προκαλεί ερωτήματα γιατί ένα πολιτικό κόμμα δεν απευθύνει την όποια μομφή του απευθείας προς την εφημερίδα και καταφεύγει σε μια γενικευμένη επίθεση με ανακοίνωση κοινής λήψεως. Είναι άραγε δείγμα του νέου πολιτικού ήθους που ευαγγελίζεται το Ποτάμι;

Πηγή: avgi.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Το Κόκκινο πάει…θέατρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας που διαφημίζει το Pretty Bra