Το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον 19χρονο

Το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον 19χρονο

Σύμφωνα με το «Βήμα», το πόρισμα των ιατροδικαστών για τις συνθήκες θανάτου του 19χρονου Θανάση Καναούτη εκτιμά ότι ο θάνατός του προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο πίσω μέρος της κεφαλής λόγω της πτώσης του από ψηλό σημείο και εσωτερικής αιμορραγίας που ακολούθησε. Ως εκ τούτου, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται τα αρχικά στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης, σύμφωνα με τα οποία το πόδι του 19χρονου παγιδεύτηκε στην πόρτα του τρόλεϊ.

Το σώμα του άτυχου Θανάση Καναούτη είχε μόνο ορισμένες εκχυμώσεις στον βραχίονα και «ερυθροειδείς εστίες» στην τραχηλική χώρα. Ακόμη είχε μία μικρή εκχύμωση στο μέτωπο. Δεν έφερε ενδείξεις από άλλα κτυπήματα σε ζωτικά σημεία. Ο θάνατός του προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο πίσω μέρος της κεφαλής του λόγω της πτώσης του από ψηλό σημείο και εσωτερικής αιμορραγίας που ακολούθησε.

Βάσει του πορίσματος των ιατροδικαστών κ.κ. Γιώργου Ντιλέρνια και Σουλτάνας Μαριανού για τις συνθήκες θανάτου του άτυχου 19χρονου Θανάση Καναούτη, το οποίο δημοσιεύει το «Βήμα», και σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας, ο ελεγκτής προσπάθησε να τον συγκρατήσει από το χέρι και ακούμπησε τον λαιμό του 19χρονου, χωρίς ωστόσο να τον κτυπήσει με βιαιότητα, όπως αναφερόταν σε ορισμένες μαρτυρίες αλλά ούτε και να του δημιουργήσει αίσθηση πνιγμού.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι από την νεκροψία δεν προέκυψε ότι ο 19χρονος είχε κάποιον μώλωπα στα πόδια. Κι έτσι δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται αρχικά στοιχεία πραγματογνωμοσύνης, σύμφωνα με τα οποία «το πόδι τού 19χρονου παγιδεύτηκε από την πόρτα του τρόλεϊ που έκλεινε και αυτό οδήγησε στην μοιραία πτώση του στην άσφαλτο».

Σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα ο 19χρονος έφερε εκδορές στους ώμους λόγω της πτώσης του στην άσφαλτο και πιθανόν του γεγονότος ότι σύρθηκε στην άσφαλτο λόγω της κεκτημένης ταχύτητας -αδρανειακή κίνηση- που είχε το τρόλεϊ εκείνη την στιγμή, που υπολογίζεται σε περίπου 20 χιλιόμετρα την ώρα.
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αστραφτερή λεκάνη… με λευκό ξύδι

ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι: P.I.G.S. Revolution