Το νερό δεν θα πωληθεί

Με την συγκέντρωση στη συνέλευση μετόχων της ΕΥΑΘ ολοκληρώθηκε το διήμερο για το νερό που διοργάνωσε το Συντονιστικό πολιτών και φορέων SOSτε το νερό.

Σήμερα το πρωί μέλη του Συντονιστικού και του Σωματείου Εργαζομένων συγκεντρώθηκαν στο Hyatt όπου πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των μετόχων για να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Γ. Αρχοντόπουλο πρόεδρο του σωματείου εργαζόμενων στην ΕΥΑΘ, Σ. Φάμελο Αντιδήμαρχο Θέρμης, Τρ. Μηταφίδη δημοτικό σύμβουλο στο Δ. Θεσσαλονίκης, Δ. Χαραλαμπίδου Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη του κινήματος έκαναν παρέμβαση στην συνέλευση των μετόχων επισημαίνοντας πως το νερό είαι κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να πωληθεί. Ταυτόχρονα έξω πραγματοποιούνταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ.

Επιπλέον σήμερα υπό κατάληψη βρισκόταν το κτίριο της ΕΥΑΘ επί της Εγνατίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση του νερού και την πώληση της ΕΥΑΘ.
 
Το συντονιστικό πολιτών και φορέων σε σχετική ανακοίνωσή του τονίζει πως «Δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του νερού και την πώληση της ΕΥΑΘ» και προσθέτει : «Ζητάμε την διενέργεια δημοψηφίσματος σύμφωνα και με τις αποφάσεις των Δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος. Είμαστε η πλειοψηφία και θα το δείξουμε». «Το νερό είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό» προσθέτει.
 
Συγκέντρωση στο Δημαρχείο
 
Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και πορεία προς την Ανατολική Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του νερού και ζήτησαν την διενέργεια δημοψηφίσματος για το νερό.
 
Η πορεία κατέληξε έξω από την ΕΡΤ3 με το σύνθημα “Κλείνουν την ΕΡΤ, πουλάνε το νερό, σε λίγο θα πουλήσουνε τον ίδιο τον λαό” όπου ακολούθησε συναυλία με τραγουδοποιούς της πόλης.
 
Τέλος την Τετάρτη μέλη του “SOSτε το νερό” κρέμασαν ένα πανό μεγάλων σιαστάσεων από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Σήμερα η δίκη απολυμένου από το “Ζωή και Κότα”

Καλιφόρνια: Ναι στους γάμους ομοφυλοφίλων