Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΝΚΛΩ φέρνει και άλλες απολύσεις

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας ΕΝΚΛΩ Γ. Μουσουλίδης, παρουσιάσε το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, το οποίο προβλέπει διατήρηση μόνο των 245 θέσεων στα κλωστήρια «Μαρώνειας» και «Ροδόπης» στην Κομοτηνή και στο εργοστάσιο της Επισκοπής στη Νάουσα, από τις 650 θέσεις που υπάρχουν σήμερα και από τις 2500 πριν το 2004. Ακόμα και για αυτό όμως, θέτει ως όρο την επιχορήγησή του από το κράτος.

Έθεσε λοιπόν ως στόχο να κινητοποιήσει τους φορείς και τα σωματεία της Νάουσας ώστε να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση επιπλέον χρηματοδότηση της εταιρίας τους.

Την ίδια ώρα οφείλει στους 650 εργαζόμενους δεδουλευμένα 19 μηνών και στους περίπου 200 απολυμένους του «Δούδου» και των «Οινοφύτων» μέρος των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων απόλυσης.
Κατά τα άλλα, παρουσίασε τα σχέδια της ΕΝΚΛΩ για δημιουργία κέντρου πιστοποίησης κλωστοϋφαντουργίας στη «Fanco της Κομοτηνής, για αξιοποίηση των εγκαταστάσεών της και των οικοπέδων της στα Οινόφυτα (βιολογικό καθαρισμό με συμμετοχή ξένων επενδυτών) αλλά και για την αξιοποίηση του φιλέτου των εγκαταστάσεών της στη Νάουσα στα εργοστάσια «Β» και «Ολυμπιακή» για τουριστικές επενδύσεις, με τη συμμετοχή ξένων επενδυτών ή και φορέων της περιοχής.


Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Το Τάβλι» του Δ. Κεχαϊδη σε σκηνοθεσία Α. Ρέτσου στη Θεσσαλονίκη

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων