Το ΚΚΕ για τις ρατσιστικές επιθέσεις στον Άγιο Παντελεήμονα

Τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών και προσφύγων στον Αγιο Παντελεήμονα καταγγέλλει στους Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους η Κομματική Οργάνωση Α΄ Αθήνας του ΚΚΕ.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε στους Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους, στη νεολαία τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών και προσφύγων στον Αγιο Παντελεήμονα που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, καθώς και τα απειλητικά δημοσιεύματα ακροδεξιών εντύπων σε βάρος των μεταναστών.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τους μετανάστες να καταδικάσουν την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και τη στάση του Δήμου της Αθήνας και ιδιαίτερα του κ. Κακλαμάνη για τη στήριξη αυτής της πολιτικής, όπως και για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας και στις γειτονιές της, όπου καταφεύγουν ξεριζωμένοι, άστεγοι και πεινασμένοι, αντιμέτωποι με τα κυκλώματα των ναρκωτικών, της πορνείας και εγκληματικότητας, στο έλεος των οργανωμένων φασιστοειδών ομάδων με την αρωγή και στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. και την αξιοποίηση διασπαστικών στοιχείων που δρουν ανάμεσα στους μετανάστες.
Αξιοποιώντας υπαρκτά προβλήματα σε περιοχές που έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός από μετανάστες και πρόσφυγες, διάφορες “επιτροπές κατοίκων”, που πίσω τους κρύβονται στελέχη και μέλη εθνικιστικών και ρατσιστικών οργανώσεων, ενεργοποιούν κοινωνικούς αυτοματισμούς και καλλιεργούν το μίσος μεταξύ Ελλήνων και ξένων εργατών.
Τα κόμματα του κεφαλαίου, που συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ και τη ληστεία σε βάρος των λαών, είναι συνυπεύθυνα για τον ξεριζωμό των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας και αλλού. Τα ίδια αυτά κόμματα στηρίζουν με νύχια και με δόντια το καπιταλιστικό σύστημα, την εκμετάλλευση, την ανταγωνιστικότητα και την εμπορευματοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Δηλαδή στηρίζουν το κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο που γεννά και ανατροφοδοτεί την εγκληματικότητα, την κυκλοφορία των ναρκωτικών, την πορνεία και μια σειρά ζοφερά και εκφυλιστικά κοινωνικά φαινόμενα. Αλλωστε, το έγκλημα – ιδίως το οργανωμένο – και τα ναρκωτικά αποτελούν μια τεράστια οικονομική επιχείρηση στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας. Η έξαρση αυτών των φαινομένων το τελευταίο διάστημα είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο καπιταλισμός δεν έχει τίποτα να προσφέρει στον εργαζόμενο λαό και πρέπει να ανατραπεί από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Αυτοί που δήθεν κόπτονται για τα προβλήματα στις λαϊκές γειτονιές και το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, είναι οι ίδιοι που – αξιοποιώντας την κρίση – σπρώχνουν το λαό στη χρεοκοπία, τη φτώχεια, την ανασφάλεια, την ανεργία για να μη θιγούν τα κέρδη των μονοπωλίων. Ειδικά για το κέντρο της Αθήνας, το δήθεν ενδιαφέρον τους για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες κρύβει άλλες σκοπιμότητες. Κρύβει την επιδίωξη μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, που θέλουν να “ξεκαθαρίσουν” ορισμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, για να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση, όπως έγινε και στο Γκάζι, στου Ψυρρή, εις βάρος πάντα των εργαζομένων.
Το ΚΚΕ παλεύει για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων και των λαϊκών μεσαίων στρωμάτων. Ο ρατσισμός συμφέρει μόνο το κεφάλαιο, για να μπορεί να διασπά και να αποδυναμώνει τους εργαζόμενους. Οσο κυριαρχεί ο καπιταλισμός, η κατάσταση θα χειροτερεύει. Μόνο ο σοσιαλισμός θα απαλλάξει τους λαούς των φτωχότερων χωρών, αλλά και τους Ελληνες φτωχούς και βιοπαλαιστές από τα βάσανά τους.
Το ΚΚΕ καλεί τους Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις εθνικιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις που έντεχνα καλλιεργούν οι διάφορες επιτροπές και ομάδες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και κρύβουν τον πραγματικό κοινό αντίπαλο, το κεφάλαιο, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που προωθούν τις αποφάσεις τους. Να διεκδικήσουν μαζί λύση στα προβλήματά τους, για να μη φορτωθεί ο λαός τα σπασμένα της κρίσης, αλλά αυτοί που την προκάλεσαν και ξεχειλίζουν από τα κέρδη. Να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα της πλουτοκρατίας, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. που ευθύνονται για τα βάσανά τους.
Καλεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.
ΨΗΦΟ ΣΤΗ “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΝΟΕΜΒΡΗ!».

Αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Παρέμβαση στην Πάτρα- αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στο Banquet

Ανακοίνωση πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα