Το κίνημα των επιβατών

Κονκάρδες, τ-σερτ και καρφίτσες που ανέγραφαν «Οχι στο ραδιενεργό στριπτίζ», ακόμη και σκωτσέζικες φούστες, επινόησε ένα ογκούμενο κίνημα Αμερικανών πολιτών για να διαμαρτυρηθεί κατά των υπερβολικών και εξονυχιστικών ελέγχων ασφαλείας που υφίσταται το επιβατικό κοινό στα αεροδρόμια της χώρας τις τελευταίες ημέρες.

 
Το κίνημα, που συντονίζεται μέσω Facebook, βάπτισε τη χθεσινή ημέρα πριν από την αργία της Ημέρας των Ευχαριστηρίων «National Opt-Out Day» (Εθνική Ημερα Μη Συμμετοχής) και κάλεσε τους επιβάτες να μποϊκοτάρουν τους 373 ολόσωμους σαρωτές υψηλής τεχνολογίας που έχουν τοποθετηθεί σε 68 αεροδρόμια. «Στόχος του National Opt-Out Day», έγραφε η ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στο Ιντερνετ, «είναι να στείλουμε ένα μήνυμα προς τους νομοθέτες ότι θέλουμε αλλαγή. Εχουμε ατομικά δικαιώματα και δεν σημαίνει ότι αγοράζοντας ένα αεροπορικό εισιτήριο είμαστε εκ των προτέρων ύποπτοι».

Με τη διαδικασία των νέων σαρωτών, οι επιβάτες χρειάζονται για να ελεγχθούν 10 δευτερόλεπτα. Σε περίπτωση που οι επιβάτες αρνηθούν τη σάρωση, υποβάλλονται σε μια χρονοβόρα ψηλάφηση ή «ενισχυμένο σωματικό έλεγχο» ακόμα και σε ψηλάφηση στα γεννητικά όργανα σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, πράγμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τρομονόμος ΙΙΙ: Ολική καταστολή

Εργασιακές σχέσεις και συνδικάτα την εποχή της επισφάλειας