Το κείμενο που μοιράζεται από μέλη της ΑΚ στη ΔΕΗ

Ζούμε στην εποχή της απόλυτης επιβολής αντικοινωνικών μέτρων από την εξουσία. Σε αυτές τις συνθήκες δεν διστάζουν να ξεπουλήσουν ακόμη και τα αγαθά πάνω στα οποία βάσισαν την απάτη του “κοινωνικού κράτους”.

Τα κοινωνικά- δημόσια αγαθά δεν είναι εμπορεύματα. Το δημόσιο δυστυχώς και ατυχώς έχει ταυτιστεί με το κρατικό, διότι μέχρι τώρα η πλειοψηφία της κοινωνίας θεωρούσε ως απαραίτητο ρυθμιστή των κοινωνικών σχέσεων και παροχών την κρατική εξουσία, παραδίδοντάς της αμαχητί την διαχείριση βασικών αγαθών όπως ενέργεια, νερό, υγεία, παιδεία κ.τ.λ.

Έτσι σήμερα καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε και να επαναοικειοποιηθούμε το δημόσιο ως ένα αδιαμεσολάβητο πεδίο διαχείρισης και παροχής των κοινωνικών αγαθών, απαραίτητων για την επιβίωση.

Η θεσμική νομιμότητα δεν είναι σύμφυτη με την κοινωνική νομιμοποίηση. Η πρώτη επιβάλλεται από την κυριαρχία με όρους υποταγής, αλλά τίθεται σε ισχύ μόνο μέσω της κοινωνικής συναίνεσης. Η πολιτική ανυπακοή έρχεται ως όπλο των αντιστεκόμενων και νομιμοποιείται κοινωνικά για την επανάκτηση του συλλογικού δικαίου.

Ενάντια στην κοινωνική εξαθλίωση που μας επιβάλλεται από την εξουσία, εμείς αντιπροτάσσουμε την αξιοπρέπεια, την άμεση δράση της άρνησης πληρωμών σε όλα τα κοινωνικά αγαθά που έχουν κλαπεί από το κράτος και το κεφάλαιο σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ – ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12 στις 10:30

στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Προσπάθεια ποινικοποίησης της απεργίας από τον ANT1

Πορεία Θεσσαλονικη