Το ισραηλινό ναυτικό “είχε λάβει σαφώς την άδεια να σκοτώσει” λέει η Χανίν Ζοαμπί

Το ισραηλινό ναυτικό “είχε λάβει σαφώς την άδεια να σκοτώσει” κατά την επέμβασή του στον διεθνή στολίσκο που κατευθυνόταν στη Λωρίδα της Γάζας, το τέλος Μαΐου, δήλωσε η αραβικής καταγωγής βουλευτής του ισραηλινού κοινοβουλίου, Χανίν Ζοαμπί.

“Έχω δηλώσει στους ανακριτές του ΟΗΕ στο Αμάν, ότι η ισραηλινή επίθεση ήταν βίαιη από τη φύση της και οι Ισραηλινοί είχαν σαφή άδεια να σκοτώσουν”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Χανίν Ζοαμπί.
Υποστήριξε επίσης ότι “δεν είχε εξετασθεί τρόπος αποφυγής της αιματοχυσίας”.

Τρεις ειδικοί του Συμβουλίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου του ΟΗΕ βρίσκονται από την Κυριακή στο Αμάν της Ιορδανίας στο πλαίσιο αποστολής για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Στη διάρκεια της παραμονής τους, μέχρι το Σάββατο, θα ακούσουν τις καταθέσεις των περισσοτέρων εκ των 33 Ιορδανών που βρίσκονταν στο πλοίο Navi Marmara, όπου έγινε η επέμβαση των Ισραηλινών καταδρομέων, που στοίχισε τη ζωή εννέα Τούρκων.

“Έχω την αίσθηση ότι οι ανακριτές είναι σοβαροί…Έθεσαν καθαρά ερωτήματα και τους έδωσα ξεκάθαρες απαντήσεις.
Υπογράμμισα ότι οι Ισραηλινοί καταδρομείς ήθελαν να σκοτώσουν ακτιβιστές που δεν ήταν οπλισμένοι”, δήλωσε η αραβικής καταγωγής ισραηλινή βουλευτής, η οποία επέβαινε στο Μavi Marmara.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών στα σχολικά βιβλία της Ολλανδίας

Untitled