Το Δίκτυο για την πορεία ενάντια στις απολύσεις

Το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά δικαιώματα καλεί σε συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις, την οποία καλούν για την Τρίτη 12 Οκτώβρη στις 6:30 στα Προπύλαια, η Γενική Συνέλευση των Εργαζόμενων στα Ελληνικά Γράμματα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου, και ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων. 
Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Συνεχής αγώνας ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία
Όλες-οι στην πορεία διαμαρτυρίας την Τρίτη 12/10 στις 6:30 στα Προπύλαια


Με τις νέες απολύσεις διοικητικού προσωπικού, έγινε φανερό ότι ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη είναι αποφασισμένος να φτάσει ως το απώτατο άκρο την επίδειξη εργοδοτικής αλαζονείας στην οποία επιδίδεται το τελευταίο διάστημα. Συνολικά 45 διοικητικοί του ΔΟΛ έχουν προστεθεί στους 94 απολυμένους των Ελληνικών Γραμμάτων. Και όλα δείχνουν ότι πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον άλλες 105 απολύσεις. Την ίδια ώρα, ένα κύμα απολύσεων σαρώνει τον ιδιωτικό τομέα (τον οποίο υποτίθεται δεν θα άγγιζε το Μνημόνιο): Fulgor, Teleperfomance, ΦΑΓΕ, Ατλάντικ, ο κατάλογος δεν έχει τέλος…
Τα πράγματα από την πλευρά της εργοδοσίας είναι πολύ απλά. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της διοίκησης των Ελληνικών Γραμμάτων στην “τριμερή” συνάντηση, δεν γίνεται αποδεκτός ο παραμικρός συμβιβασμός και δεν υπάρχει χώρος για την παραμικρή διαμεσολάβηση. Το μπαλάκι είναι τώρα πια στην πλευρά των εργαζόμενων. Είναι η ώρα για να δείξουν την απόφαση τους να παλέψουν τη μάχη των απολύσεων μέχρι το τέλος, καθώς και να κάνουν σαφή την πεποίθηση τους ότι ο αγώνας κάθε επιμέρους κλάδου που αντιμετωπίζει την εργοδοτική επίθεση, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι-ες δεν έχουν να περιμένουν πια τίποτα και από κανέναν. Η μόνη τους ελπίδα είναι ο ανυποχώρητος αγώνας και η αυτοοργάνωση τους.
Την Τρίτη 12 Οκτώβρη στις 6:30 στα Προπύλαια, η Γενική Συνέλευση των Εργαζόμενων στα Ελληνικά Γράμματα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου, και ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλούν σε πορεία διαμαρτυρία για το κύμα απολύσεων και την πρωτοφανή διόγκωση της ανεργίας. Η παρουσία όλων μας εκεί δεν είναι απλά ηθικό χρέος απέναντι στους απολυμένους. Είναι στοιχειώδης πολιτική πράξη αντίστασης ενάντια στην κοινωνική ερήμωση και τη λεηλασία των ζωών μας.

Αθήνα 7/10/10

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

ΓΕΝΟΠ: Υπέρ ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Νέα διαρροή τοξικής λάσπης φοβούνται στην Ουγγαρία