Το χρυσό παπούτσι. Του Χρήστου Ελευθεριάδη

Το χρυσό παπούτσι. Του Χρήστου Ελευθεριάδη

Με υπερηφάνεια παρακολούθησε τη φετινή έκτακτη απονομή του Χρυσού Παπουτσιού όλη η χώρα. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου απένειμε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ σε αστυνομικό των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη για την εκπληκτική επίδοση του. Το εκπληκτικό σουτ, που έδωσε και τον τίτλο στον έλληνα αστυνομικό-πρωταθλητή, έλαβε χώρα στην οδό Τσιμισκή το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου.

Ο ταλαντούχος αθλητής ξεδίπλωσε το ποδοσφαιρικό του ταλέντο του στο κεφάλι ενός διαδηλωτή κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης και απόλυτα αιτιολογημένης προσαγωγής στο τμήμα. Οι συνάδελφοι του βλέποντας την εκπληκτική επίδοση ξέσπασαν σε αυθόρμητη και μεμονωμένη χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν το πλήθος που ήθελε να συγχαρεί τον αστυνομικό.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου πληροφορήθηκε το γεγονός από το διαδίκτυο και συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με αποκλειστικό θέμα τη βράβευση του άξιου έλληνα με την ύψιστη ποδοσφαιρική διάκριση. Μέσα σε λίγες ώρες κατέφθασε στο διεθνές αεροδρόμιο «Μακεδονία» ειδική αποστολή της UEFA και έσπευσαν οι επίσημοι στο μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής και Αθλητικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, όπου σε μια σεμνή τελετή επιδόθηκε το βραβείο, αφού πρώτα η ορχήστρα της αστυνομίας παιάνιζε το ωπο πω πω τα καγκέλια για είκοσι λεπτά.

Ο έλληνας πρωταθλητής δήλωσε περήφανος για την επίδοση του και τόνισε ότι αφιερώνει το βραβείο του στον πρωθυπουργό. Δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στους συναδέλφους του, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τους αστυνομικούς που έχουν χαλάσει τα πόδια τους στα κεφάλια των διαδηλωτών προκειμένου να φτάσει ο ελληνικός αθλητισμός τόσο ψηλά. Μάλιστα δώρισε μέρος από την επιστροφή του πρωτογενούς πλεονάσματος που έλαβε για τη θεραπεία των αστραγάλων των συναδέλφων του και για την αγορά ποδοσφαιρικών παπουτσιών για τη διμοιρία του.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη τόνισε ότι η ανάπτυξη πλέον είναι κοντά και στηρίζεται στα πόδια της αστυνομίας. Ανακοίνωσε τέλος ένα πρόγραμμα χορήγησης εμφιαλωμένων νερών δωρεάν στις δυνάμεις της ΕΛΑΣ το οποίο και ξεκίνησε το ίδιο βράδυ από τα Εξάρχεια.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Με οδηγό την ΕΡΕ- Σχέδιο αποσταθεροποίησης και κίνδυνος ατυχήματος

Διευρυμένη σύσκεψη για το θέμα των προσφύγων σήμερα