Τίτλοι τέλους για το καθημερινό του Αγγελιοφόρου- Ανεστάλλει η απεργία στη Μακεδονική Εκδοτική

Σήμερα κυκλοφορεί το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας Αγγελιοφόρος όπως αποφάσισε η ιδιοκτησία της  και πλέον θα εκδίδεται μόνο η Κυριακάτικη έκδοση.

Σύμφωνα με αυτό που γνωστοποιεί σήμερα σε άρθρο του στην εφημερίδα, ο εκδότης ισχυρίζεται πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά. Το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας εκδίδεται σήμερα, Τρίτη, και από εκεί και πέρα οι εργαζόμενοι έχουν κλειθεί σε εθελούσια έξοδο, χωρίς bonus ανταμοιβής όπως ήταν αναμενομενο, ώστε το προσωπικό να μειωθεί στα 70 άτομα ώστε να λειτουργεί το κυριακάτικο φύλλο και το portal.
 
Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) κήρυξε 24ωρη απεργία στον «Αγγελιοφόρο», καθώς η εργασιακή συνέλευση των δημοσιογράφων απέρριψε την πρόταση για εθελούσια, με τους όρους που θέτει η ιδιοκτησία, και ζητά την καταβολή των δεδουλευμένων Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου σε όλους και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων που προκύπτουν από τις συμβάσεις τους οι οποίες λήγουν στις 31 Μαρτίου 2013.
 
Το βασικό θέμα συζήτησης είναι αν η Ένωση θα αποφασίσει μετωπική με την διοίκηση του Αγγελιοφόρου και θα κηρύξει απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή προκειμένου να μην εκδοθεί το Κυριακάτικο φύλλο.  Επιπλέον η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τους όρους της εθελούσιας αλλά και τους όρους εργασίας των εναπομειναντων εργαζομένων.
 
Ανεστάλλει η απεργία σε «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη», «Σπορ του Βορρά»
 
Μετά την καταβολή μέρους των οφειλομένων από την εργοδοσία των εφημερίδων Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αναστέλλει τη σημερινή εν εξελίξει απεργιακή κινητοποίηση στις παραπάνω εφημερίδες.
 
Η ΕΣΗΕΜ-Θ αναμένει από την εργοδοσία να ικανοποιήσει το σύνολο των υποχρεώσεων για τις οποίες δεσμεύτηκε. Σε κάθε διαφορετική περίπτωση ξεκαθαρίζει πως θα θα επανέλθει με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις εντός της τρέχουσας εβδομάδος.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Homophonia: Πρώτη συνάντηση για το Thessaloniki Pride

Ανάληψη ευθύνης για το τριήμερο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων