Την τύχη των ελληνικών γραμμάτων “ζήλεψε” ο εκδοτικός οργανισμός Κυριακίδη καταγγέλλει το σωματείο βιβλιοχάρτου Θεσσαλονίκης

Δεν είναι μια προβληματική επιχείριση ο εκδοτικός οργανισμός Π.Κυριακίδη, ισχυρίζεται με ανακοίνωσή του το σωματείο βιβλιοχάρτου Θεσσαλονίκης καταγγέλοντας παράλληλα το μπαράζ απολύσεων που συμβαίνει την τελευταία εβδομάδα στην αλυσίδα των βιβλιοπωλείων του εν λόγω εκδοτικού οργανισμού. Συγκεκριμένα μέσα σε τρεις εβδομάδες έχουν απολυθεί τρεις εργαζομενοι από καταστήματα του οργανισμού στην Αθήνα ενω ακολούθησαν άλλες τρεις στο υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης. Όπως επισημαίνουν οι απολύσεις βασίζονται στις διευκολύνσεις που θεσμοθετεί το μνημόνιο και οι εφαρμογές του.
 

Γιατί ο Π. Κυριακίδης δεν συνιστά μια προβληματική επιχείρηση που μαστίζεται από την οικονομική κρίση; Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση  του σωματείου “είναι γνωστή η συνεργασία του μεγαλοεπιχειρηματία Λαυρεντιάδη με τον ιδιοκτήτη του οργανισμού Π. Κυριακίδη”.

Ακολουθούν αναλυτικά τα στοιχεία της συνεργασίας τους η οποία μόνο “προβληματική” δεν ήταν.

Η κοινή διαδρομή του Κυριακίδη με τον Λαυρεντιάδη έχουν γράψει “ιστορία” για τα δεδομένα της αγοράς της χώρας μας. Πιό συγκεκριμένα:

  •  Ως τον Ιανουάριο του 2010 επίσημα το δίδυμο των Λ. Λαυρεντιάδης και Π. Κυριακίδη διαθέτει τα συμμετοχή στον Πήγασο (12,22%) τις εφημερίδες «Athens News» «Espresso», «Espresso Κύπρου», «Σφήνα», «City Press», «Ισοτιμία» και περιοδικά όπως το «Free», το «Jolie», το «Olive». Ακόμη τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Flash (100%) , Σκάι 100,3 (10%), RED (10%) το www.flash.gr , τους τηλεοπτικούς Sport TV (Κυριακίδης 100%), ΔΕΚΑ (MYENPI 100%) , Σκάι TV ( Κυριακίδης 10%) Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί προς το παρόν αναφέρουν πως το δίδυμο απέκτησε ένα επιπλέον 8,93% στον Πήγασο.
  • Στο χώρο του αθλητισμού το δίδυμο έριξε κόκκινη ψήφο (sic) αγοράζοντας από το Σ. Κόκκαλη εκτός και το Sport TV και το Flash, το 10% της ΠΑΕ Ολυμπιακός το 10% της Θρύλος ΑΕ μέσω της Red land 10% και το 50% της Καραϊσκάκη ΑΕ . Στον τραπεζικό τομέα απέκτησε το 31,31% της Proton Bank, ενώ εξαγόρασε και τον εκδοτικό οίκο Ακρίτα.
  • Καρδιά του επιχειρηματικού ομίλου αποτελεί η φαρμακοεταιρεία Alapis, δεύτερη μεγαλύτερη στην αγορά της χώρας. Η Alapis με το μπάσιμο του διδύμου Λ.Λαυρεντιάδη – Π. Κυριακίδη στον χώρο των ΜΜΕ (που πήρε οπως φαίνεται μορφή χιονοστιβάδας) εξασφάλισε απρόσκοπτα μεγάλη προβολή στα μέσα του ομίλου, την ίδια στιγμή που γινόταν δεκτή στο  Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Μόλις πριν ένα χρόνο ο ιδιοκτήτης του οργανισμού είχε μιλήσει για “μηδενικές απολύσεις” στον οργανισμό, “άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας” και μάλιστα στο όνομα της “αγάπης προς τη πατρίδα”. Όλα αυτά βέβαια την ίδια στιγμή που διαφήμιζε τις νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες του ομίλου.

Τα μέλη του σωματείου βιβλιοχάρτου αναρωτιούνται λοιπόν:

  • Πως στοιχειοθετούνται οι απολύσεις με βάση την οικονομική εικόνα του ομίλου;
  • Μήπως κάποιοι κύριοι παίζοντας με εκατομμύρια νομίζουν πως μπορούν να παίζουν και με τις ζωές των συναδέλφων;
  • Τι σημαίνει η διατάραξη της λειτουργίας των καταστημάτων παρά μονάχα τη σταδιακή διακοπή λειτουργίας των βιβλιοπωλείων;
  • Ζήλεψαν μήπως οι κύριοι του οργανισμού Κυριακίδη την τύχη των Ελληνικών Γραμμάτων;

     

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Για λιγότερο κράτος και “κοινωνία που συναινεί” κάνει λόγο ο Παπανδρέου

“Ανυπακοή”, “απεργία διαρκείας” τα συνθήματα της μαζικής διαδήλωσης των εργαζομένων στα ΜΜΕ