Την τήρηση των συλλογικών συμβάσεων ζητά η ΟΤΟΕ

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη είχε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος στην επικουρική ασφάλιση μετά την ίδρυση του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ).

Η ΟΤΟΕ τόνισε ότι θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη με στόχο την τήρηση των συλλογικών συμβάσεων από το κράτος και τους εργοδότες αλλά και τον σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας και στο Διεθνές Δίκαιο.
Για το θέμα αυτό, εκκρεμούν αποφάσεις από τα Ελληνικά δικαστήρια σε ανώτατο επίπεδο και αναμένονται τα αποτελέσματα των προσφυγών της ΟΤΟΕ στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας και στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο του Στρασβούργου.
Οι προϋποθέσεις που έθεσε η ΟΤΟΕ στον Γ. Κουτρουμάνη, αφορούν στην άμεση έναρξη διαλόγου για την Επικουρική Ασφάλιση με βάση δύο βασικούς άξονες. Πρώτον τη δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης με μέλη όλους τους εργαζόμενους στις Τράπεζες χωρίς εξαιρέσεις και δεύτερον οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και οι συνεισφορές των εργοδοτών να πηγαίνουν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αναβάλλεται η εκδίκαση των προσφυγών κατά του μνημονίου λόγω έλλειψης εγγράφων…

Γαλλία : 12 Οκτώβρη, νέα μέρα κινητοποιήσεων και απεργία διαρκείας στο μετρό.