Τι συμβαίνει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο;

Μετά από επικοινωνία του Συλλόγου Διδασκόντων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με την διοίκηση, επιβεβαιώθηκε η μη πληρωμή του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού  για τους μήνες Οκτώβρη -Νοέμβρη το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη. 
Ο λόγος;  Η παρέμβαση από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ώστε να κοπεί το 30% των συμβασιούχων μελών ΣΕΠ, αν και ήδη είχαν υπογράψει συμβάσεις και είχαν ξεκινήσει το εκπαιδευτικό έργο τους!
Τελικά αφού καταδείχτηκε ότι δεν μπορούν νομικά να προχωρήσουν στην υλοποίηση των απολύσεων, γιατί πως αλλιώς να ονομαστεί η περικοπή του 30% των μελών ΣΕΠ, αφού η μισθοδοσία τους περάσει από χίλια μύρια γραφεία και αφού μπουν σφραγίδες και υπογραφές κάποια απροσδιόριστη χρονικά στιγμή θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

Σε ανακοίνωση του το Δ.Σ του Συλλόγου Διδασκόντων αναφέρει «Σήμερα έρχεται το ΥΠΔΒΘ με τις επιλογές του να αναλάβει δράση και να επιδεινώσει τις συνθήκες εργασίας μας στις ήδη «ευέλικτες εργασιακές σχέσεις» στο ΕΑΠ. Σε μία εποχή όπου γίνεται μεγάλη κουβέντα για την αναβάθμιση της ποιότητας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέσα από το περίφημο «κείμενο διαβούλευσης» του ΥΠΔΒΘ, σε μία εποχή όπου προβάλλεται το ΕΑΠ, με διορισμένη από την εκάστοτε κυβέρνηση ΔΕ, ως μοντέλο για τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται, οι τελευταίες επιλογές και πράξεις του Υπουργείου αποδεικνύουν περίτρανα για το τι εννοούν και τι επιδιώκουν να εφαρμόσουν στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Λειτουργία του πανεπιστήμιου με ΔΕ –βλέπε Συμβούλιο- με κακοπληρωμένους συμβασιούχους, με δεκάμηνες συμβάσεις, με τους διδάσκοντες αναλώσιμους. Αυτή όμως δεν είναι λογική που προσιδιάζει σε ένα σοβαρό και αξιόπιστο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, αλλά είναι λογική ενός άκρατου νεοφιλελευθερισμού που αντί για παιδεία, έρευνα και μόρφωση βλέπει «παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών», αντί για φοιτητές βλέπει «πελάτες» και αντί για αξιοπρεπείς διδάσκοντες θέλει φοβισμένους, ευάλωτους και «ευλύγιστους» εργαζόμενους.»

Ο σύλλογος διδασκόντων περνάει στην αντεπίθεση και καλεί σε Γενική συνέλευση των εργαζομένων την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010 στις 15:00 , αίθουσα 14, 7ος όροφος στο νέο κτίριο της Νομικής Σχολής με θέματα τις κινητοποιήσεις για την ΑΜΕΣΗ καταβολή των μηνιαίων αποζημιώσεων, την προστασία των εργασιακών σχέσεων στο ΕΑΠ και την προάσπιση του ακαδημαϊκού και επιστημονικού ρόλου των μελών ΣΕΠ και την εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση καταλήγει:  

“Ο αγώνας είναι τώρα
Πρέπει να ενώσουμε όλες και όλοι τις δυνάμεις μας για να διασφαλίσουμε το κύρος του πανεπιστημίου, το ακαδημαϊκό μας έργο και την αξιοπρέπεια των εργασιακών μας συνθηκών. Είναι σημαντική η συμμετοχή όλων μας στην προσεχή Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας, η έκθεση και ανταλλαγή των απόψεών μας.
Στο μέλλον που σχεδιάζουν για όλους μας δεν χωρούν ατομικές λύσεις. Είναι ανάγκη να εγγραφούμε στο συνδικαλιστικό μας φορέα και να μετέχουμε ενεργά στη λειτουργία του.

Στο φόβο και την ανασφάλεια που σπέρνουν,
ασπίδα μας η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη”

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους ζητούν οι εργαζόμενοι του Βήματος από τους συναδέλφους τους στα ΝΕΑ

Κριτική εκ των έσω δέχεται ο Παπακωνσταντίνου