Τη μη μονιμοποίηση συμβασιούχων καθαριστριών θα εισηγηθεί ο Άρειος Πάγος

Κατά της μονιμοποιήσης συμβασιούχων καθαριστριών του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ) που εργάστηκαν στον Οργανισμό από το 1991 έως του 1998, θα εισηγηθεί ο αρεοπαγίτης Ανδρέας Δουλγεράκης στην πλήρη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου την ερχόμενη Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου.

Η υπόθεση αυτή αρχικά είχε οριστεί να συζητηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2010, αλλά η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, συμβασιούχοι πυροσβέστες κ.λπ. άσκησαν παρέμβαση υπέρ των καθαριστριών του ΟΠΑΠ και για το λόγο αυτό συζήτησαν και έλαβαν αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης.

Όπως θα υποστηρίξει ο Ανδρέας Δουλγεράκης στην εισήγησή του, «μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος και ενόψει της διατύπωσης του άρθρου 103 του Συντάγματος, απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όπως και η μετατροπή των απασχολουμένων με σύμβαση έργου». Επιπλέον, θα τονίσει ότι «οι συμβασιούχοι δεν καλύπτονται από την Ευρωπαϊκή οδηγία 1999/170/ΕΚ, καθώς δεν θεσπίζει διατάξεις άμεσης εφαρμογής».

Πάντως, παρατηρήθηκε από νομικούς ότι ο αρεοπαγίτης Δουλγεράκης  προτείνει στην εισήγηση που έχει καταθέσει να απορριφθούν οι αιτήσεις των συμβασιούχων, επικαλούμενος το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001, ενώ η υπόθεση που απασχολεί το Άρειο Πάγο αφορά συμβασιούχους που εργάστηκαν πριν την συνταγματική αναθεώρηση, δηλαδή από το 1991 έως το 1998.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Μία ιστορία για τα σκουπίδια*

Άλλη μια γκάφα της ελληνικής αστυνομίας