Τη Δευτέρα θα εξεταστεί από το ΣτΕ η προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ

Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η εξέταση της προσφυγής, που έχει καταθέσει η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητώντας την ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία καταργείται και η ΕΡΤ και να κριθεί ως αντισυνταγματική.

Χθες, τέθηκε ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ζήτημα ακρόασης από την πλευρά των εργαζομένων, προκειμένου να δοθεί προσωρινή αναστολή της απόφασης.

Στην προσφυγή η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει ότι η επίμαχη απόφαση προσκρούει στο άρθρο 15 του Συντάγματος που αφορά στους κανόνες λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, στο άρθρο 25 που καθιερώνει τον κανόνα της αρχής της αναλογικότητας, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης μέσω της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης.

Όπως αναφέρεται στην προσφυγή, «η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι παράνομη καθώς δεν υπογράφεται, όπως επιβάλλει η νομοθεσία, από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη. Όμως πάσχει και από αιτιολογία αφού αναφέρει αόριστα ότι η ΕΡΤ επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς να εξειδικεύει πως επέρχεται η επιβάρυνση αυτή».

Να σημειωθεί πως η κύρια προσφυγή θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου στις 27 Σεπτεμβρίου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τα αθλητικά site “ανεβάζουν” ειδήσεις- Ο ΠΣΑΤ συντάσσεται με την απόφαση του διασωματειακού των ΜΜΕ

Η Αδέσμευτη γνώμη κυκλοφορεί δωρεάν: Succ- ERT story