Θεσσαλονικη:Ρεκόρ κλήσεων για παράνομη στάθμευση

Περισσότερες από 1.100 κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα έκοψε η δημοτική αστυνομία της Θεσσαλονίκης, μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, ακολουθώντας την εντολή της νέας διοίκησης του κεντρικού δήμου για «καμία ανοχή στο διπλοπαρκάρισμα».

 

Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα, σε συνέντευξη Τύπου «το διάστημα από 3 έως 10 Ιανουαρίου βεβαιώθηκαν 1.165 παραβάσεις για παράνομο παρκάρισμα και αφαιρέθηκαν 75 πινακίδες κυκλοφορίας. Για καλύτερο έλεγχο αυξήσαμε τις βάρδιες τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις καθημερινές έχουμε δύο βάρδιες των 30 ατόμων. Σκοπός μας δεν είναι να κόβουμε κλήσεις στους οδηγούς. Θέλουμε να συνετιστούν οι πολίτες και να καταλάβουν πως πρέπει να βοηθήσουν όλοι για μία καλύτερη πόλη».

 

Για μέτρα που φτάνουν έως τον δακτύλιο και την απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. «Εκτός από τις κλήσεις σκεφτόμαστε τις δαγκάνες και την αλλαγή του προστίμου σχετικά με τα διπλοπαρκαρισμένα. Το αυτοκίνητο δεν ευθύνεται μόνο για το κυκλοφοριακό, αλλά και για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Σκεφτόμαστε τον δακτύλιο και την απαγόρευση κυκλοφορίας. Είναι μέτρα που παίρνονται σε όλες τις χώρες».

 

Εξάλλου, αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το παραεμπόριο με τη συμμετοχή της διοίκησης του δήμου, της δημοτικής αστυνομίας, της ελληνικής αστυνομίας, των εμπορικών επιμελητηρίων και του ΣΔΟΕ. «Θα πρέπει να απελευθερωθούν τα πεζοδρόμια από τα σεντόνια και να ησυχάσουν οι καταστηματάρχες από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Η εισήγηση μας θα είναι να δημιουργηθούν ζώνες όπου θα εμπόριο θα γίνεται νόμιμα, να πληρώνετε έστω το ΦΠΑ», ανέφερε ο κ.Μπουτάρης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Το μαρτύριο της αναμονής

Ανεπιθύμητος ο Αβιγκντόρ Λίμπερμαν στην Ελλάδα