Θεσσαλόνικη, πόλη καθαρή

Λυμένο θεωρεί ο Γ. Παπαγεωργόπουλος, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης το πρόβλημα των σκουπιδιών, που τις τελευταίες ημέρες έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Στη σημερινή του συνάντηση με τους δημοσιογράφους απέδωσε την όλη φασαρία στην αντιπολιτευτική διάθεση των ανθυποψηφίων του, και ιδιαίτερα στον Γιάννη Μπουτάρη. Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, το πρόβλημα, ιδιαίτερα έντονο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, οφείλεται στην αδυναμία του στόλου του Δήμου να συλλέξει τα σκουπίδια, αφού πολλά απορριματοφόρα είναι παροπλισμένα λόγω κακής συντήρησης και της έλλειψης ανταλλακτικών. 
Εχθές, ο Γ. Μπουτάρης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Κουράκης έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου και κατηγόρησαν το Δήμο ότι είναι ανίκανος να διαχειριστεί τα σκουπίδια γι’ αυτό και η κατάσταση στην πόλη είναι τραγική και το σύστημα καθαριότητας έχει καταρρεύσει. Σε αρκετές περιοχές τα σκουπίδια είναι βουνά, επισήμαναν και από τον στόλο των απορριμματοφόρων στην κυκλοφορία βρίσκονται μόνο 10 ιδιωτικά και 6 του Δήμου διότι τα υπόλοιπα είναι ακινητοποιημένα λόγω βλαβών.
Με τη σειρά του ο Δήμαρχος, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου απέδωσε τα προβλήματα στην αλλαγή του τρόπου αγοράς ανταλλακτικών και στην απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων. Υποστήριξε στη συνέχεια ότι  κατάσταση ομαλοποιήθηκε και η καθαριότητα της πόλης αποκαταστάθηκε καθώς έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από την πλευρά του Δήμου, ξεκίνησαν να φτάνουν τα ανταλλακτικά ενώ γίνονται και επισκευές βλαβών στο μηχανουργείο του Δήμου και σε εξωτερικά συνεργεία.
Εντύπωση προκάλεσε η συμφωνία του Δήμου με ιδιωτική εταιρία ώστε να συμβάλλει στη συγκομιδή τις προηγούμενες ημέρες. Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε την προσφορά αυτή ως εθελοντική και είπε ότι ο Δήμος είναι ανοιχτός σε χορηγίες.
Πάντως, και σήμερα οι σωροί των σκουπιδιών παραμένουν σε πολλά σημεία της πόλης, ενώ ο προκαταρκτική έρευνα για την κατάσταση διενεργεί η εισαγγελία πρωοτοδικών, για να διερευνήσει αν στοιχειοθετούνται αδικήματα σχετικά με τη ρύπανση του περιβάλλοντο. 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Βιβλία, τσιγάρα και η αυτοπεριγραφή του συγγραφέα.

Καταναλωτικός πατριωτισμός από τους προέδρους των συνομοσπονδιών