Θεσσαλονίκη: Καταδικαστική η απόφαση για 2 μέλη της ΚΝΕ για απείθεια

 

Καταδικαστική ήταν η αποφαση του δικαστηρίου για τα δύο μέλη της ΚΝΕ που συνελήφθησαν το βράδυ της 5ης Δεκέμβρη με την κατηγορία της απείθειας στην Θεσσαλονίκη
 
“Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης σε βάρος των δύο στελεχών της ΚΝΕ” αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η οργάνωση..
 
“Η αστυνομία σταμάτησε το όχημα όπου επέβαιναν οι δύο σύντροφοι στην οδό Γιαννιτσών και χωρίς να κάνει καν τυπικό έλεγχο για την εξακρίβωση της ταυτότητάς τους, προσπάθησαν να προχωρήσουν σε σωματικό έλεγχο. Όταν ζητήθηκε από τα στελέχη της ΚΝΕ να γίνει ο έλεγχος παρουσία δικηγόρου, ζήτησαν δηλαδή κάτι που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους, οι αστυνομικοί όχι απλώς αρνήθηκαν αλλά τους συνέλαβαν. Στη συνέχεια για δύο ώρες στο τμήμα δεν τους επέτρεπαν να επικοινωνήσουν ούτε τηλεφωνικά με κανέναν ενώ όταν τελικά επικοινώνησαν με δικηγόρο, όταν έσπευσε στο τμήμα, του απαγόρευσαν να δει τους κρατούμενους” τονίζει. 
 
“Παρόλο που όλα τα παραπάνω στοιχεία παραβάσεων στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, από τη πλευρά των αστυνομικών,  καταγγέλθηκαν στο δικαστήριο, παρόλο που αποδείχτηκε ο “υπερβάλλων ζήλος” των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ να προχωρήσουν σε συλλήψεις, η  απόφαση της προέδρου του δικαστηρίου κυρίας Χορόζογλου ήταν καταδικαστική ύστερα από πρόταση της εισαγγελέως, κυρίας Λαθήρα. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση της εισαγγελέως πως η στάση των δύο συντρόφων μας αποτελεί ”έντονη αμφισβήτησης της κρατικής εξουσίας”” αναφέρει. 
 
“Με λίγα λόγια το αστικό δικαστήριο έδειξε καθαρά το πρόσωπό του αφού θεώρησε ότι όποιος διεκδικεί να εφαρμόζονται τα βασικά πολιτικά και δημοκρατικά του δικαιώματα και δεν σκύβει το κεφάλι “υπάκουα” απέναντι στις αναίτιους και προσβλητικούς ελέγχους των αστυνομικών οργάνων αποτελεί κίνδυνο για τη δική τους ‘κρατική εξουσία’.” τονίζει
 
“Πρόκειται για επικίνδυνη απόφαση που είναι ενταγμένη στη γενικότερη προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος” προσθέτει. 
 
“Γελιούνται αν νομίζουν, το αστικό κράτος και τα όργανά του, πως αυτές οι πρακτικές μπορούν να τρομοκρατήσουν ή να βάλουν εμπόδια στη δράση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Αυτά μας κάνουν πιο δυνατούς. Η κυβέρνηση έχει σοβαρή πολιτική ευθύνη και γι’ αυτό το περιστατικό που εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο τρομοκράτησης και καταστολής του λαϊκού κινήματος. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει” επεσημαίνει. 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

“Χειρόφρενο” στον ΟΣΕ

Εκδήλωση: Η κοινωνική αλληλεγγύη στην εποχή του Μνημονίου