Θεσσαλονίκη: Έγγραφο του υπ. Παιδείας για την είσοδο πολυεθνικών στα σχολεία

 

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το  Υπουργείο Παιδείας  για έγγραφο του σύμφωνα με το οποίο τα Λύκεια καλούνται να συνεργαστούν με το «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων».
 
Το ΔΣ του παραπάνω σωματείου απαρτίζεται από επιχειρηματικούς ομίλους ( Microsoft, CEO Soros Hills, Apivita , Εθνική Τράπεζα κ.ο.κ.) και προτείνει στους μαθητές να εξαρτούν την «ευημερία» τους από την επίτευξη στόχων των επιχειρήσεων.
 
“Σύμφωνα με το σκεπτικό τους η  εργασία , η ανεργία, η φτώχεια είναι προσωπική υπόθεση των ανθρώπων, και οφείλονται στις δεξιότητες που έχει  ή δεν έχει ο καθένας μας! Με άλλα λόγια μπορούν τα μονοπώλια να σαρώνουν τους πάντες και τα πάντα ελεύθερα, στην οικονομία των χωρών, να μπαίνουν και στα σχολεία για να διαμορφώνουν συνειδήσεις. Την ίδια ώρα απαγορεύεται η είσοδος στα σχολεία των αγωνιστών συνδικαλιστών ακόμη και των ηρώων της εθνικής αντίστασης” αναφέρει.
 
Τέλος καλεί τους εκπαιδευτικούς να απορρίψουν τη συνεργασία με το παραπάνω σωματείο και να μη δεχτούν την είσοδο των επιχειρήσεων στα σχολεία.
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Καταγγελία 18 δικηγόρων για παρεμπόδιση επικοινωνίας με τους συλληφθέντες της Βίλα Αμαλίας

Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία στην ΔΕΗ Ανατολικής Θεσσαλονίκης