Θεσσαλονίκη: Χωρίς ΙΧ για 4 ώρες το κέντρο

Θα… ηρεμήσει από την πολύβουη κίνηση των αυτοκινήτων για τέσσερις ώρες σήμερα το «πολύπαθο» κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο και την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ δε θα κινούνται αυτοκίνητα στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν προγραμματιστεί ποικίλες εκδηλώσεις. Εξαιρούνται τα αστικά λεωφορεία και τα ταξί, τα οποία θα κινούνται αποκλειστικά στις λεωφορειολωρίδες.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων κλειστή θα παραμείνει η οδός Τσιμισκή από την πλατεία της ΧΑΝΘ μέχρι την οδό Βενιζέλου, όπου έχουν προγραμματιστεί διάφορες συναυλίες και happenings, όπως και η οδός Μητροπόλεως από την Παύλου Μελά μέχρι τη Βενιζέλου, όπου η κίνηση θα γίνεται με εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, όπως ποδήλατα, πατίνια, ακόμη και άμαξες με άλογα.
Η οδός Προξένου Κορομηλά θα μετατραπεί σε παιδότοπο, ενώ κλειστές για τα ΙΧ θα είναι και οι οδοί Αλεξάνδρου Σβώλου, από την Εθνικής Αμύνης μέχρι την Αγίας Σοφίας και Ερμού από την Αγίας Σοφίας μέχρι τη Βενιζέλου, όπου θα εγκατασταθούν εικαστικές εκθέσεις και θα πραγματοποιηθούν θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές. Κλειστές, επίσης, για τα ΙΧ θα είναι και οι κάθετοι από την Εγνατία προς την Τσιμισκή δρόμοι (Αγίας Σοφίας, Κομνηνών, Καρόλου Ντηλ, Μ. Ιωσήφ, Π. Π. Γερμανού, Π. Μελά), ενώ κανονικά θα γίνεται η κίνηση των αυτοκινήτων στις οδούς Αγγελάκη, Βενιζέλου, Εγνατία, Ι. Δραγούμη και λεωφόρο Νίκης. Κλειστός για όλα τα ΙΧ είναι από τις 6 το πρωί και θα παραμείνει μέχρι τις 6 το απόγευμα και ο χώρος του ΑΠΘ, με εξαίρεση τα οχήματα μεταφοράς ασθενών και τη διαδρομή περιμετρικά του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
Δωρεάν
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων οι Θεσσαλονικείς από τις 4 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας θα μετακινηθούν σήμερα δωρεάν με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ σε όλες τις γραμμές. Τις εκδηλώσεις στην πόλη διοργανώνουν ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και το περιοδικό «Παράλλαξη» υπό την αιγίδα του υπουργείου Μεταφορών.
Αναδημοσίευση agelioforos.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Το Τάβλι» του Δ. Κεχαϊδη σε σκηνοθεσία Α. Ρέτσου στη Θεσσαλονίκη

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων