Θα αποζημιωθούν οι συμβασιούχοι της Κ. Μακεδονίας

Με τη διαδικασία της εξώδικης επίλυσης διαφορών επιχειρείται να λυθεί το θέμα της αποζημίωσης 45 συμβασιούχων έργου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι δεν έχουν λάβει την αμοιβή τους για το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2009 έως τις 2 Σεπτεμβρίου του 2010.

Αυτό προκύπτει από έγγραφη απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γ. Ντόλιο, μετά από σχετική ερώτηση της βουλευτού της Ν.Δ., Μ. Κόλλια-Τσαρουχά.

Ο υφυπουργός απέστειλε στη Βουλή και έγγραφο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προς το Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο ζητείται η επίλυση του όλου ζητήματος, προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν τη δεδουλευμένη αποζημίωσή τους. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βεβαιώνει για την ατομική σύμβαση ενός εκάστου συμβασιούχου, αναφορικά με την ολοκλήρωση του 100% του αναληφθέντος έργου και το σύνολο των σχετικών αποφάσεων της διοίκησης.

Οι συμβασιούχοι που έμειναν απλήρωτοι απασχολήθηκαν στη Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Όπως σημειώνεται σε έγγραφο του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Ε. Σώκου, ο λόγος μη πληρωμής των συμβασιούχων, σύμφωνα με την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, οφείλεται σε παράλειψη της προηγούμενης διοίκησης, καθότι η απόφαση ανάθεσης έργου από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλο, δεν περιείχε τη σύμπραξη του υπουργού Οικονομικών, όπως επιβάλλει ο νόμος περί δημοσίου λογιστικού.

Ωστόσο, οι νέες διοικήσεις τόσο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όσο και του Υπουργείου Εσωτερικών, θεωρώντας ότι η υλοποίηση του έργου πιστοποιήθηκε, προχώρησαν άμεσα στη διευθέτηση του όλου ζητήματος με τη διαδικασία της εξώδικης επίλυσης διαφορών, προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν την αποζημίωση που τους αναλογεί για το σύνολο των δεδουλευμένων τους.

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

“Βόμβα για την δημόσια υγεία είναι οι ασθενείς που περιμένουν για ένα κρεβάτι στην εντατική”

Κατάληψη στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Θεσσαλονίκη