Τερμάτισαν την απεργία πείνας οι πρόσφυγες του Κέντρου Υποδοχής Λαυρίου

Την απόφαση να τερματίσουν την απεργία πείνας, καθώς και την κατάληψη Κέντρου Υποδοχής Πολιτικών Προσφύγων Λαυρίου, έλαβαν οι 25 Kούρδοι και οι 13 Αφγανοί μετά από διαβεβαιώσεις του Ερυθρού Σταυρού ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Μεταξύ των αιτημάτων των προσφύγων περιλαμβάνονταν η ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη, η επισκευή του κτιρίου όπου διαμένουν, το οποίο έχει υποστεί σοβαρές φθορές, επαρκή τρόφιμα, αλλά και χορήγηση πολιτικού ασύλου. Ο Ερυθρός Σταυρός δεσμεύτηκε να ικανοποιηθούν όλα τους τα αιτήματα, εκτός από τη χορήγηση πολιτικού ασύλου, για το οποίο δήλωσε αναρμόδιος.
 Όπως δήλωσε στο tvxs.gr η Ελευθερία Ψυχογιού, μέλος της Νεολαίας ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE), «η χειρότερη μορφή ανέχειας δεν είναι η πείνα, αλλά η στέρηση της αξιοπρέπειας. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, με αφορμή την απεργία πείνας των Ιρανών προσφύγων στα Προπύλαια, κατήγγειλε την Ελλάδα απαιτώντας την επίσπευση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου. Χθες, οι αρμόδιοι και εκπρόσωποι της κυβέρνησης, με υποκριτικές κορώνες εθνικής υπερηφάνειας έβγαζαν λόγους κατά του ρατσισμού και για το «Όχι». Εντούτοις, με τη στάση τους και την απαξίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εδραιώνουν μια φασίζουσα νοοτροπία, η οποία δεν αναγνωρίζει σε ανθρώπους το δικαίωμα ύπαρξης. Η ανθρώπινη υπόσταση στις ευνομούμενες κοινωνίες δεν είναι ούτε λαθραία ούτε παράνομη. Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι, διότι όπως προείπα, η χειρότερη ανέχεια δεν είναι η έλλειψη χρήματος, αλλά ανθρωπιάς και τσίπας».
από tvxs.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ένας αγνοούμενος από χείμμαρο στη Θέρμη, σώος βρέθηκε ο δέυτερος

Πολυμελή τουλάχιστον 1.550 τμήματα καταγγέλλει η ΟΛΜΕ