Τελευταία ημέρα σήμερα για την καταβολή του δώρου στον ιδιωτικό τομέα

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με πάγια Υπουργική Απόφαση.

Δώρο Χριστουγέννων θα λάβουν κανονικά όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, ενώ για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και για τους συνταξιούχους το επίδομα δώρου Χριστουγέννων του 2012, θα είναι το τελευταίο που θα καταβληθεί.

Οι εργαζόμενοι που εργάστηκαν από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου, δικαιούνται το σύνολο του Δώρου των Χριστουγέννων που είναι ίσο με ένα μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο. Όσοι εργάστηκαν για μικρότερο χρονικό διάστημα είτε λόγω απόλυσης είτε λόγω οικειοθελούς θα λάβουν ποσοστό του δώρου Χριστουγέννων .

Το δώρο Χριστουγέννων καταβάλλεται πάντα μέχρι την 21η Δεκεμβρίου κάθε έτους και υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, ενώ δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Σήμερα, επίσης, θα καταβληθεί από τον ΟΑΕΔ και το δώρο Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους, καθώς και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Η καταβολή θα γίνει με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Θετικό βήμα προς μία βιώσιμη αλιεία

Εφιάλτης η Villa θα γίνει στον Καμίνη