Ταμείο Αλληλεγγύης στην Καλαμαριά

 

Την πρωτοβουλία δημιουργίας ενός Ταμείου Αλληλεγγύης που θα στηρίζει όσους μένουν αβοήθητοι, στερούνται εργασίας, τροφής, υγείας θέρμανσης και ρεύματος πήρε η κίνηση Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάςμε την αρχή του νέου χρόνου. 
“Σε συνέχεια όλων των προηγούμενων δράσεων που αναπτύξαμε το 2012 προχωράμε στην ίδρυση του ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, μια πρόσκληση που μέσα από την έμπρακτη συμμετοχή όλων μας, δηλώνει μια άλλη στάση ζωής αλλά και αντίστασης σε όσους υπηρετούν την οικονομική και κοινωνική βαρβαρότητα” τονίζει σε σχετική ανακοίνωση καλώντας σε συμμετοχή.
 
Όπως αναφέρεται το Ταμείο Αλληλεγγύης είναι ένα ενωτικό μέτωπο για ενίσχυση -στήριξη, όσων αντιμετωπίζουν έκτακτες καταστάσεις. “Δημιουργείται μέσα στο καθεστώς της κατάρρευσης των κοινωνικών δομών, των δομών πρόνοιας, της επιτεινόμενης φτώχειας, της ανάλγητης στάσης ξένων και εγχώριων φιλοτραπεζικών δυνάμεων, που ευτελίζουν τον κάθε άνθρωπο, αλλά και συγχρόνως ολόκληρη τη χώρα,οδηγώντας την σε μια νέα κατοχή.”

“Χιλιάδες άνθρωποι γύρω μας μένουν αβοήθητοι, στερούνται την εργασία, την τροφή, την υγεία, το νερό, τη θέρμανση, το ρεύμα.
Δεν μένει άλλος δρόμος παρά να πάρουμε την κοινωνία στα χέρια μας, να μην μείνουμε απαθείς, να οργανώσουμε σε κάθε τόπο σχέδια σωτηρίας, με προτεραιότητα τους συμπολίτες μας, των οποίων απειλείται η ίδια η επιβίωση.   Μπορούμε να γίνουμε αποτελεσματικοί. Μπορεί να λυγίζουμε, αλλά οι ψυχικές μας δυνάμεις, η ευαισθησία, η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη δεν έχουν καμφθεί. Αντίθετα μπορούν να μας κρατήσουν όλους όρθιους, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποτινάξουμε την αλλοτρίωση, την λεηλασία και την εξάρτηση, και από πάνω μας αλλά και από την χώρα. Πρέπει να λειτουργήσουμε συλλογικά. Κανένας μόνος του. Βοηθάμε όπως μπορούμε. Το ελάχιστο του καθένα είναι πολύτιμο και σωτήριο σήμερα για κάποιον συνάνθρωπό μας, αύριο για μας τους ίδιους.” σημειώνεται ακόμη.

Όπως ακόμη αναφέρεται στις αρχές και του τρόπου λειτουργίας του Ταμείου Αλληλεγγύης μέλη του ταμείου μπορούν να γίνουν άτομα ή φορείς ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζεται ότι δεν πρόκειται για κίνηση ελεημοσύνης αλλά για έμπρακτη στήριξη “σε όποιον κινδυνεύει σήμερα για να μπορέσουμε να στηριχθούμε κι εμείς αύριο”. “Ξαναδημιουργούμε την χαμένη κοινότητα των ανθρώπων.” τονίζει η Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η προσφορά θα μπορεί να είναι οικονομική, σε είδος ή σε παροχή υπηρεσιών. Το ξεκίνημα της λειτουργίας του θα περιλαμβάνει την δημιουργία ενός αρχείου εθελοντών που θα ενεργοποιούνται σε συγκεκριμένη περίπτωση, με όσους θα μπορούσαν την δεδομένη χρονική στιγμή και για το συγκεκριμένο πρόβλημα να παράσχουν τη βοήθεια που έχουν υποσχεθεί. Στα πλαίσια του Ταμείου Αλληλεγγύης λειτουργεί επιστημονική ομάδα που βρίσκεται σε εγρήγορση και πιστοποιεί την αναγκαιότητα της παρέμβασης. Αμέσως ανακοινώνεται σε όλους τους συμμετέχοντες το είδος του προβλήματος και ζητείται η ανταπόκρισή τους, με βάση την αρχική πρόθεση-υπόσχεση βοήθειας.

Τέλος επισημαίνεται ότι η κίνηση αυτή θα σέβεται τα προσωπικά δεδομένα και την αξιοπρέπεια του συμπολίτη μας και θα παρέχει τη στήριξη με διακριτικότητα και αίσθημα ισοτιμίας ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζεται ότι π βοηθούμενος έχει ηθική μόνον υποχρέωση, να συμβάλλει και ο ίδιος όταν μπορέσει στην στήριξη του Τ.Α.

Περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση για συμμετοχή μπορείτε να βρείτε εδώ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Στο ΣτΕ προσέφυγαν Περιφέρειες κατά απολύσεων υπαλλήλων τους

Προφυλακιστέος ο αρχιφύλακας για εμπλοκή στο κύκλωμα ναρκωτικών