Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Προς νέο μοντέλο πέρα από το ΠΑΣΟΚ. Η επιλογή Γιώργου για Καμίνη, Μπουτάρη, Τατούλη”.

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι “τρεις μη κομματικοί υποψήφιοι, για την Αθήνα ο Γ. Καμίνης, τη Θεσσαλονίκη ο Γ. Μπουτάρης και την Πελοπόννησο ο Π. Τατούλης, σηματοδοτούν το πολιτικό στίγμα των επιλογών του πρωθυπουργού. Με πολιτική κίνηση σε τρεις παραλλαγές , ο Γ. Παπανδρέου: Πρώτον, ανιχνεύει το έδαφος μελλοντικής επικοινωνίας και συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με άλλους κομματικούς χώρους και κοινωνικές δυνάμεις σε περίοδο φυγόκεντρων τάσεων στο εσωτερικό του κόμματος”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Ρήγμα στην κυβέρνηση του Μνημονίου. Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τους υποψηφίους του. Όλα τα ονόματα”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις 13 Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους της χώρας “πάγωσε”, χθες, το κομματικό ακροατήριο στο στάδιο του Τάε Κβο Ντο, όπου συνεδρίαζε για τρίτη ημέρα το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ”.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: “Αλλάζουμε…” στα λόγια, βουλιάζουμε στην πράξη. Με σύνθημα “Αλλάζουμε ή όχι την Ελλάδα” κατεβαίνει το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “στο κενό έπεσε η απεγνωσμένη προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ να καταστήσει ορόσημο ιστορικής αλλαγής για τη χώρα τον “Καλλικράτη” προκειμένου να αποσπάσει τη θετική ψήφο του εκλογικού σώματος υπέρ των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, ώστε αυτό να μην οδηγηθεί σε αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής για όσα δεινά προβλέπονται στο πρόγραμμα του μνημονίου κατά την αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Κλονίζει τον Πρωθυπουργό η ομαδική λιποταξία υπουργών από την κρίσιμη μάχη των εκλογών. Ηφαίστειο το ΠΑΣΟΚ από τις επιλογές ήττας στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πελοπόννησο, την Στερεά και την Θεσσαλία”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί είναι το ΠΑΣΟΚ μετά την ομαδική λιποταξία υπουργών από την κρίσιμη μάχη των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις αναγκαστικές επιλογές ήττας που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου. Η λιποταξία των υπουργών και υφυπουργών που αρνήθηκαν να είναι υποψήφιοι εμφανίζουν τον Πρωθυπουργό ως αδύναμο να επιβάλλει τις αποφάσεις του ακόμα και σε μικρομεσαία πολιτικά στελέχη, με ό,τι συνεπάγεται μία τέτοια εξέλιξη”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Το μνημόνιο διακύβευμα των εκλογών. Η αντίθεση ή όχι στη νεοφιλελεύθερη συνταγή του ΔΝΤ κριτήριο της αναμέτρησης του Νοεμβρίου”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “με αρκετές “επιστρατεύσεις” της τελευταίας στιγμής και ύστερα από μαραθώνιες και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ανακοινώθηκαν τελικά χθες το μεσημέρι τα ονόματα των υποψήφιων περιφερειαρχών του ΠΑΣΟΚ (πλην της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων), λόγω των σημαντικών αρνήσεων κυβερνητικών στελεχών, αλλά και προβεβλημένων στελεχών του κόμματος να δώσουν την εκλογική μάχη. Την ίδια ώρα με ξεκάθαρη στρατηγική, η οποία προσδίδει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές πολιτικό και διλημματικό χαρακτήρα, η ΝΔ προχωρά προς τις κάλπες του Νοεμβρίου”.

ΕΘΝΟΣ: “Θρίλερ Νο2 με σαρωτικό ανασχηματισμό. Έτοιμος για τομές ο Γιώργος μετά τη δυστοκία με τους περιφερειάρχες”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σε πλήρη… ανασχηματισμό προσώπων, που το ΠΑΣΟΚ έως τώρα προωθούσε ως αιχμή του δόρατος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, προχώρησε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Προηγήθηκε “θρίλερ” διεργασιών, διαβουλεύσεων, αντιφάσεων, αρνήσεων, διαφωνιών, δυσάρεστων εκπλήξεων και αιφνιδιασμών, το οποίο τελικώς υποχώρησε και αντιμετωπίστηκε από την προειλημμένη απόφαση του πρωθυπουργού να συνδέσει και να υποστηρίξει τη μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη” με τα κατάλληλα πρόσωπα στις κατάλληλες θέσεις”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Γερμανός οικονομολόγος, επικεφαλής του διαβόητου γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου CESifo Group, προβλέπει ή “απειλεί”: Η Ελλάδα οδηγείται σε εμφύλιο πόλεμο”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “παρά τα όσα μας διαβεβαιώνει ο Πρωθυπουργός για μία ακόμη φορά τα κατάφερε να… διαψευσθεί. Όλες οι διαθέσιμες επιλογές της Ελλάδας είναι καταστροφικές με τη… λιγότερο καταστροφική να φαντάζει η έξοδός μας από την Ευρωζώνη. Μη συγκρίνεται την Ελλάδα με την Ισπανία και την Πορτογαλία λέει ο γερμανός οικονομολόγος Χανς Βέρνερ Σιν. Τα Δημόσια οικονομικά των χωρών αυτών είναι διαχειρίσιμα. Η Ελλάδα όμως είναι “καμένο χαρτί”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “Ανάθεμα στην πολιτική Γιώργου και από τον αδελφό του Νίκο. Καταγγέλλει ως καταστροφικά τα μέτρα Παπακωνσταντίνου – Λοβέρδου”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “η φοροστραγγαλιστική πολιτική Παπακωνσταντίνου “διώχνει” τις ελληνικές επιχειρήσεις προς Κύπρο και Βουλγαρία, δεν επιτρέπει νέες επενδύσεις, καταστρέφει την οικονομία, φουντώνει την ανεργία. Ο αδελφός του Πρωθυπουργού χτυπάει αλύπητα τον Παπακωνσταντίνου και τον Λοβέρδο για να στείλει μήνυμα αλλαγής πορείας προφανώς στον αδελφό του που ζει στον κόσμο του. Τι λέγει: Φοροστραγγαλιστικός ο φόρος του 45% στις ελληνικές επιχειρήσεις. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας “πως το 45% του μηδέν είναι το μηδέν”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κρύβεται πίσω από Καρατζαφέρη, Κουβέλη και αντάρτες. Ο Πρωθυπουργός αποφεύγει την πολιτική μάχη φοβούμενος “μαύρο” στο μνημόνιο”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ο φόβος του μνημονίου νίκησε την επιθυμία του Γ. Παπανδρέου να κατέβει στις εκλογές με πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησής του και η δήθεν επίδειξη πυγμής των τελευταίων ημερών μετατράπηκε σε ένα σχέδιο να περισωθεί ό,τι γίνεται από το κύρος του Μαξίμου και του πρωθυπουργού, που άκουγαν τα “όχι” βροχή και, όσο και αν πίεζαν, ως το τέλος δεν κατάφεραν να αλλάξουν την κατάσταση”.

ΕΣΤΙΑ: “Αβεβαιότης για το μέλλον. Οι πολίτες αισθάνονται υπό διαρκή διωγμό”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “το μεγαλύτερο ίσως λάθος που διέπραξε η Κυβέρνησις του ΠΑΣΟΚ από την ημέρα που ανήλθε στην εξουσία είναι ότι κατερράκωσε το ηθικό των πολιτών. Για να προοδεύση ένας λαός πρέπει να είναι αισιόδοξος, να σκέπτεται δημιουργικά και να λειτουργή θετικά. Όμως εδώ, επί ένα σχεδόν χρόνο τα κυρίαρχα συναισθήματα είναι ο φόβος, η ανησυχία και η αβεβαιότης”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Το στοίχημα, τολμηρές επιλογές από τον Γιώργο Παπανδρέου και το μήνυμα, προς την πύλη εξόδου οι “απρόθυμοι” υπουργοί. Ανανέωση, ανοίγματα αλλά και σκληρά παζάρια”.

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι “σε κρίσιμο στοίχημα για τον Γιώργο Παπανδρέου αναδεικνύονται οι χθεσινές επιλογές των 13 ανδρών υποψηφίων για τις ισάριθμες περιφέρειες της χώρας, μαζί με το σαφές άνοιγμα που επιχειρεί προς τις δυνάμεις της Ανανεωτικής Αριστεράς. Βλέπουν την έξοδο από την κυβέρνηση οι υπουργοί που αρνήθηκαν τις προτάσεις της Ιπποκράτους να είναι υποψήφιοι. Σύμφωνα με συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ο ανασχηματισμός πρόκειται να γίνει μέσα στα επόμενα 24ωρα”.

Η ΧΩΡΑ: “Θα σαρωθούν οι υποστηρικτές του Μνημονίου. Τρέμει η κυβέρνηση τις κάλπες, την αποχή και το καθολικό “μαύρισμα” των υποψηφίων της”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “θα σαρωθούν οι δυνάμεις του μνημονίου και οι συνεργοί τους. Η 7η Νοεμβρίου είναι η μέρα του μεγάλου Όχι στην κυβέρνηση του ΔΝΤ και στον πρωθυπουργό , τον εντολοδόχο των διεθνών τοκογλύφων της Τρόικα. Η κυβέρνηση στέκει έντρομη μπρος σε αυτήν την προοπτική να εισπράξει δηλαδή τα απότοκα της οργής των πολιτών για τα όσα εγκληματικά έκανε από την 4η Οκτωβρίου του 2009 ως σήμερα.”

Metro: “Ζήτημα ωρών ο ανασχηματισμός”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “ζήτημα ωρών είναι πλέον η ανακοίνωση του κυβερνητικού ανασχηματισμού. Μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και τη συμμετοχή σε αυτές των υφυπουργών Οικονομίας, Μάρκου Μπόλαρη και Σταύρου Αρναουτάκη, καθώς και του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Απόστολου Κατσιφάρα, ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να παρουσιάσει το νέο κυβερνητικό σχήμα. Όπως δείχνουν όλες οι πληροφορίες, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα ή το αργότερο την αύριο, Τρίτη”.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: “Τσαλακωμένο στη μάχη το ΠΑΣΟΚ. Γ. Μπουτάρης και Μ. Μπόλαρης: Λύσεις με αντιρρήσεις”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Προς στάση πληρωμών 180.000 επιχειρήσεις. Αποκαλυπτικά στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για την έκταση της κρίσης”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “άμεσο κίνδυνο για στάση πληρωμών προς το Δημόσιο, τα Ταμεία αλλά και τους εργαζομένους, αντιμετωπίζουν 180.000 επιχειρήσεις, δηλαδή περίπου το 20% του συνόλου των εταιρειών της χώρας. Αυτό προκύπτει από τον “χάρτη της κρίσης” που συνέταξε το Σώμα Επιθεωρητών του υπουργείου Εργασίας. Τα μεγαλύτερα προβλήματα ρευστότητας εντοπίζονται στις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας”.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Προσχέδιο προϋπολογισμού με μηνύματα για τις αγορές. Αποφασιστικότητα για το έλλειμμα και τις διαρθρωτικές αλλαγές”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “σαφή μηνύματα για τη μείωση του ελλείμματος του φετινού προϋπολογισμού στο 8,1% του ΑΕΠ και του 2011 στο 7,6% του ΑΕΠ θα στείλει στις αγορές το υπουργείο Οικονομικών με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011, που κατατίθεται στη Βουλή στις 4 Οκτωβρίου, αφού εγκριθούν οι βασικές του αρχές από το κλιμάκιο της τρόικας, που θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα”.
πηγή: enet.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Καλό Σαββατοκύριακο!!!

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο υπουργικό συμβούλιο