Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: “Σε αδιέξοδο μαθητές και γονείς. Πρώτο κουδούνι με προβλήματα στα σχολεία”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Στον δρόμο 11.000 μαθητές. Χωρίς λεωφορεία η νέα σχολική χρονιά”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Όλοι στην περαίωση. Η τελευταία απόφαση. Μπαίνει σε εφαρμογή τον άλλο μήνα”.

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σε άμεση αποστολή των ειδοποιητηρίων πληρωμής της σαρωτικής περαίωσης για πάνω από 1 εκατομμύριο επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, και με ελάχιστο ποσό ανά χρήση 500-600 ευρώ, προχωράει από τον επόμενο μήνα το υπουργείο Οικονομικών για να εισπράξει πάνω από 1 δισ. ευρώ- και αν είναι δυνατόν φέτος”.

Η ΑΥΓΗ: “Χάρη για δύο μήνες στους καταδικασμένους”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “πακέτο μέτρων υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και των φοροφυγάδων παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, περιοριζόμενος σε ασαφείς υποσχέσεις “φιλανθρωπίας” για τους χαμηλοσυνταξιούχους”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κινδυνεύουν με λουκέτο τα ΚΕΠ από την αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πολιτική…”

Η εφημερίδα γράφει ότι “το μνημόνιο φαίνεται πως άγγιξε μέχρι και τα ΚΕΠ, αφού οι περικοπές που εισηγήθηκαν οι πιστωτές μας και υιοθέτησε η κυβέρνηση του νέου ΠΑΣΟΚ είχαν άμεσες επιπτώσεις στη συνέχιση λειτουργίας πολλών εξ αυτών”.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: “Ψαλίδι” και στη διαδοχική ασφάλιση. Οι “αυξήσεις”…μπορούν να περιμένουν!”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “η εγκύκλιος για τη διαδοχική ασφάλιση που θα ρίχνει φως στις ακριβείς προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε ένας ασφαλισμένος να έχει έστω και οριακά οφέλη στη σύνταξή του, αλλά και η αξιοποίηση της ακίνητης και κινητής περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων τίθενται επί τάπητος τις επόμενες ημέρες στο υπουργείο Εργασίας”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Ανατρέπει το σκηνικό η υποψηφιότητα του Γιάννη Δημαρά στην Περιφέρεια Αττικής”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η οριστικοποίηση της υποψηφιότητας του Γιάννη Δημαρά στην Περιφέρεια Αττικής, με ανεξάρτητο συνδυασμό και δεδηλωμένη πρόθεσή του να μετατρέψει τη μεγαλύτερη αυτοδιοικητική κάλπη της χώρας σε δημοψήφισμα κατά του Μνημονίου, ανοίγει πλέον το δρόμο για το διεμβολισμό των καθεστωτικών δυνάμεων του πολιτικού συστήματος και την συσπείρωση των κοινωνικών στρωμάτων δυνάμεων που σφαδάζουν υπό το ζυγό της Τρόικας”.

ΤΟ ΒΗΜΑ: “Φορο-αμνηστία από 400 ευρώ τον χρόνο. Περαίωση για 1.000.000 υποθέσεις από το 2000-2009”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “την ευκαιρία να κλείσουν τα βιβλία με την Εφορία για τη δεκαετία 2000-2009 δίνει η κυβέρνηση σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με την αυτόματη περαίωση που προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών θα κλείσουν 1.000.000 ανέλεγκτες χρήσεις και υποθέσεις που λιμνάζουν στα διοικητικά δικαστήρια”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Τώρα τρέχουν για επενδύσεις. Τρόικα και Παπακωνσταντίνου γυρίζουν ανά την Ευρώπη”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη θα…περιοδεύσει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με στελέχη της τρόικας, με διπλό στόχο: αφενός να πείσει ότι η Ελλάδα υλοποιεί τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, αφετέρου να προσελκύσει ξένες επενδύσεις. Στις συναντήσεις με επενδυτές ο υπουργός θα παρουσιάσει τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και την πορεία υλοποίησης του Μνημονίου και θα απευθύνει πρόσκληση για επενδύσεις σε βασικούς τομείς στους οποίους η κυβέρνηση προχωρεί σε μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις”.

ΕΘΝΟΣ: “Νέο σύστημα για τη διαδοχική ασφάλιση. Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “με νέο τρόπο θα υπολογίζονται οι συντάξεις στις περιπτώσεις της διαδοχικής ασφάλισης από την 1η Ιανουαρίου 2011, με την αύξηση να φτάνει κατά μέσο όρο στο 8%. Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας θα σταλεί στα ταμεία μέσα στην εβδομάδα και θα αποσαφηνίζει το νέο καθεστώς για την απονομή των συντάξεων”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Το Δέλτα Έβρου υπάγεται στην …Πολωνία. Κατέβασαν την Ελληνική Σημαία από τον ιστό και ύψωσαν την Πολωνική σε εκδήλωση για τους Special Olympics”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “πρωτόγνωρη και απρόσμενη ενέργεια στην συνοριακή περιοχή με την Τουρκία. Από υπάλληλο του Δήμου Φερών έγινε η αντικατάσταση των σημαιών. Οι παρευρισκόμενοι εξοργίστηκαν και εκδηλώθηκαν επεισόδια”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “Όταν ο πρωθυπουργός πετάει στα σύννεφα. Εκπληκτικές αντιφατικές δηλώσεις του Παπανδρέου από το Όσλο”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “τη μια στιγμή δηλώνει ότι θα ήθελε να ήταν και αυτός με τους διαδηλωτές και την άλλη ότι οι πολίτες στηρίζουν τα μέτρα του ΔΝΤ για την οικονομία. Ουδείς πλέον μπορεί να παρακολουθήσει τον Πρωθυπουργό που απ΄ό,τι φαίνεται δεν αντιλαμβάνεται ότι κάνει κραυγαλέες αντιφατικές δηλώσεις”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Μας “πάγωσε” από το Όσλο. Έξω λέει την αλήθεια ο πρωθυπουργός”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “από το μακρινό Όσλο και σε διάσκεψη που διοργάνωσε το ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αναίρεσε τα όσα έλεγε ένα 24ωρο νωρίτερα στη ΔΕΘ και προανήγγειλε τη φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης”.

ΕΣΤΙΑ: “Τι έλεγε πέρυσι ο Κ. Καραμανλής. Οι σημερινές εξελίξεις τον δικαιώνουν”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η περυσινή πρωθυπουργική ομιλία στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης έγινε λίγο μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών. Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Γ. Παπανδρέου είχε απειλήσει ότι θα έριχνε την Κυβέρνηση Καραμανλή κατά την προεδρική εκλογή. Και έτσι ο τότε Πρωθυπουργός αναγκάσθηκε να ανακοινώση την διενέργεια εκλογών για τις 4 Οκτωβρίου”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Η κυβέρνηση συντηρεί τη μετρολογία. Θα αυξηθεί ο χαμηλός ΦΠΑ. Προωθείται και η περαίωση”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “από τη μια ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καλεί τα μέσα ενημέρωσης να μη διαταράσσουν το οικονομικό κλίμα με τη “μετρολογία” και από την άλλη τα κυβερνητικά στελέχη, μηδέ του ιδίου εξαιρουμένου, επιτείνουν τη σύγχυση με τις δηλώσεις τους”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Ανεβάζουν τον ΦΠΑ στενάζουν τα νοικοκυριά. Φ. Σαχινίδης: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο ΦΠΑ στο 70% αγαθών και υπηρεσιών”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “η κυβέρνηση εξετάζει όλες τις προτάσεις για την αύξηση των εσόδων μετά την απόσυρση της πρότασης για εξίσωση στις τιμές πετρελαίου θέρμανσης, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Πληρώστε και κάψτε τα βιβλία!”. Πώς θα γίνει η περαίωση”.

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι “φορολογική ασυλία για το παρελθόν θα εξασφαλίσουν όσοι συμμετάσχουν στην περαίωση. Αυτό το μήνυμα στέλνει το υπουργείο Οικονομικών, ξεκαθαρίζοντας ότι όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση μπορούν να “κάψουν τα βιβλία τους”.

Η ΝΙΚΗ: “Μειώνονται…Οι δύο όψεις της Ελλάδας που ζει στην εποχή του Μνημονίου”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “το “όχι” στις απολύσεις που είπε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας. Η θέση των δανειστών μας ήταν ότι για να συνεχίσει να λαμβάνει η Ελλάδα το δάνειο των 110 δισ. ευρώ ο δημόσιος τομέας θα έπρεπε να μειωθεί τουλάχιστον κατά 250.000 εργαζομένους!”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Υποβάθμιση της μόρφωσης και αύξηση του κόστους η πολιτική της κυβέρνησης”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “τα κενά χτες στα σχολεία υπήρχαν, ενώ η υπουργός υποσχέθηκε ότι θα συμπληρωθούν την επόμενη εβδομάδα, προφανώς με τις πιστώσεις για ελαστικά απασχολούμενους (αναπληρωτές και ωρομίσθιους)”.

Η ΧΩΡΑ: “Μας αφοπλίζουν χωρίς να εγγυάται τα σύνορά μας κανένας στην Ευρώπη. Η Τρόικα “ψαλιδίζει” κατά 1,5 δισ. ευρώ τα εξοπλιστικά μας”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “αφοπλίζουν την Ελλάδα, απονευρώνοντας την προ ουσιαστικών κινδύνων οι διεθνείς τοκογλύφοι του ΔΝΤ που μας επέβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του”.

City Press: “Επιστροφή στο χάος”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προχωρούν σήμερα οι βενζινοπώλες, οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει πλαφόν μόνο στις λιανικές και όχι στις χονδρικές τιμές των καυσίμων”.

Metro: “Αγώνας δρόμου για αλλαγή του κλίματος”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “σε αγώνα δρόμου θα επιδοθεί το επόμενο δεκαπενθήμερο ο πρωθυπουργός καθώς μετά την ολοκλήρωση του ανασχηματισμού και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το πρόγραμμά του περιλαμβάνει έναν μαραθώνιο συναντήσεων και επαφών σε ολόκληρο τον κόσμο”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “ΑΠΕμπλοκή από τη ΡΑΕ επενδύσεων 2 δισ. ευρώ”.

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι “στην απεμπλοκή έργων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ισχύος άνω των 1.500MW και ύψους επένδυσης άνω των 2 δισ. ευρώ προχώρησε με αποφάσεις της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία “ξεσκονίζει” το σύνολο των επενδύσεων που “λιμνάζουν” στα συρτάρια της από το 2006″.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Συναγερμός για τα έσοδα. Έρχεται και νέα αύξηση του ΦΠΑ”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “η δραματική υστέρηση στα έσοδα αλλά και η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να εφαρμόσει την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης με ταυτόχρονη επιδότηση των ασθενών κοινωνικών ομάδων, στρέφει το υπουργείο Οικονομικών στην αναζήτηση άλλων λύσεων. Τώρα σχεδιάζει αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 11% στο 13%, όπως αποκάλυψε ο Φ. Σαχινίδης”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Οι έξι όροι της περαίωσης και τα σενάρια για τον ΦΠΑ. Από 1.1.2011 θα ισχύσουν οι ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νόμου”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “κλείσιμο περισσοτέρων του 1 εκατ. ανέλεγκτων υποθέσεων, μείωση της φορολογίας για τα αδιανέμητα κέρδη των επιχειρήσεων και αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 11% περιλαμβάνουν τα επόμενα βήματα της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης, από την οποία ωστόσο θα απουσιάζει η πολυσυζητημένη εξίσωση του ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης”.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Προσφυγή στις αγορές με σύμμαχο την τρόικα”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, και ειδικά της αγοράς ελληνικών ομολόγων, θα παρουσιάσει αύριο στο Λονδίνο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε μια προσπάθεια να πείσει τις αγορές ότι η βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών είναι οριστική”.

πηγή enet.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Σε απεργία προχωρούν Πακιστανοί εργάτες στη Σκάλα μετά από αστυνομικό πογκρόμ

Στη Βουλή οι εκπρόσωποι των φορτηγατζήδων