Τα χει χαμένα η κυβέρνηση

Να μαζευτεί προσπαθεί η κυβέρνηση μετά τις αλλεπάληλες επιτυχίες των τελευταίων ημερών. Βασικό πρόβλημα η δέσμευση της για απολύσεις καθώς οι κυβερνητικοί εταίροι ψάχνουν τους 900 δημοσίους υπαλλήλους που θα απολύσουν για να φτάσουν τους 2000 το φθινόπωρο. Στη λαιμητόμο της απόλυσης αναμένεται να βρεθούν υπάλληλοι από την ΕΡΤ μέχρι τις ΔΕΚΟ.

Επιπλέον ρόβλημα είναι η καρπαζιά που δέχτηκε η κυβέρνηση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και συγκεκριμένα στην ΔΕΠΑ μετά την αποχώρηση της Gazprom. Όπως είναι φανερό οι επενδυτές δεν “καίγονται” να επενδύσουν στο ελληνικό success story.

Τέλος, το άδειασμα από το ΔΝΤ περί αποτυχίας στο ελληνικό σχέδιο, η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να το αφήσει αναπάντητο και δεν αποκλείεται οι κύριοι Σαμαράς, Κουβέλης, Βενιζέλος να συζητήσουν για μια νέα γραμμή απέναντι στην Τρόικα.

Όπως είναι φανερό οι αλλεπάληλες αποτυχίες δεν προβλέπονταν στα μεγαλεπίβολα σχέδια της κυβέρνησης και παρά τις μεγάλες διακηρύξεις της επιτυχίας από το στόμα του πρωθυπουργού είναι φανερός ο πανικός στον οποίον  βρίσκονται και οι τρείς εταίροι, ειδικά οι δύο που απειλούνται με πολιτική εξαφάνιση.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αποφασίστηκε η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ

Ο Τσίπρας στην ΕΡΤ3